marți, 18 iunie 2019

Diamantul de la Miezul Nopții - Tronul de Cleștar, #2 de Sarah J. Mass (recenzie, editura Rao)

Titlu original: Crown of Midnight (Throne of Glass, #2)
Gen:  YAromancedistopie
Editura: Rao
An de apariție: 2013
Număr de pagini: 570
Rating: 
Cartea poate fi achiziționată acum de pe site-ul editurii Rao.
 „Cât curaj să cânte acest cântec, să îl dedice familiei regelui era o îndrăzneală și mai mare. Dar familia regală nu protestă. Chiar și regele doar o privi indifent pe Rena, ca și cum nu ar fi cântat tocmai despre puterea pe care el o exilase în urmă cu zece ani. Poate că era ceva magic de neoprit în muzică și artă.”
             

SINOPSIS:

Doi barbati o iubesc. O lume intreaga se teme de ea. Dar numai ea poate sa salveze lumea. Celaena Sardothien, asasina, este arma cea mai ucigatoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie sa-si castige libertatea prin sangele dusmanilor ei - dar nu suporta sa ucida pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o insceneaza, cu fiecare minciuna pe care o rosteste ii pune in pericol pe cei pe care ii iubeste. Atrasa de cei doi protectori ai ei, un capitan si un print, si luptand impotriva unor forte intunecate mult mai puternice decat regele insusi, Celaena trebuie sa se hotarasca pentru ce sa se zbata: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului...

PĂREREA MEA:

    Cred că, dacă mă urmăriți pe Instagram, ceea ce ar fi indicat să faceți, deja știți că aceasta este seria mea favorită. Credeți că această recenzie mai are nevoie de un început? Eu zic că nu pentru că deja știți ce o să spun, o carte minunată, plină de emoție și cu niște întorsături de situație fabuloase care te lasă mască și care îți taie răsuflarea, cred cu tărie că acest volum a fost mult mai bun față de primul și mă închin la picioarele autoarei.

  După cum probabil tot poporul știe deja, Celena Sardothien este o asasină cunoscută, nimeni nu-i știe chipul, nimeni nu-i știe trecutul și nimeni nu știe de ce e în stare cu adevărat. Toți au auzit un nume de care au început să se teamă și să se ferească, însă niciun răufăcător nu știe că în spatele acestei figuri reci pe care ea o afișează se află o fetișcană de numai 18 ani care nu știe exact unde îi e locul și nu știe exact de cine să mai asculte. 
Prinsă în slujba regelui imediat după ce a finalizat lupta pentru Campionul Regelui, fata se vede nevoită să facă tot ce i se spune. Se vede nevoită să omoare oameni care nu sunt cu adevărat vinovați și suflete pure care au avut ghinionul să intre în contact cu regele. 
Însă, pentru că are un suflet rebel care zace în ea și care domină de foarte multe ori situația, Celena găsește rezolvarea tuturor problemelor și găsește un mod în care îl poate sfida, indirect pe rege. 

*Chaol imerges from the secret passageways wit Celeana in his arms* *struggles to breathe*

  Viața amoroasă a fetei este, de asemenea un lucru complicat. Când doi băieți, un prinț și un soldat îi stau la dispoziție, aceasta se simte neputincioasă, nu știe cui îi aparține cu adevărat inima sa și nu știe care ar fi alegerea cea mai potrivită pentru că asasina știe, niciodată nu o să fie o alegere perfectă în viața ei.

 „Învățase singurele abilități care o puteau ține în siguranță. Ca să scape de mkoarte, devenise moartea.”
  Nu mai are rost să spun că modul în care această carte a fost scrisă e unul minunat pe care am ajuns să-l ador încă din primul volum. Personaje bine conturate care definesc o acțiune minunată, înorsături de situație scrise cu mult cap alături de care simțeai că trăiești, replici acide între personajele preferate care pur și simplu piperau sau îndulceau foarte mult situația și multe alte lucruri scrise spontan și cu foarte multă grijă. 
Sunt nerăbdătoare să vă povestesc despre volumul trei care este cireașa de pe tort.

  Vă recomand cu drag cartea pentru că, după cum am spus și mai sus, eu am ajuns să o îndrăgesc încă din primele pagini și nu am mai putut să o las din mână. O lectură antrenantă care te pune pe jar cu fiecare pagină citită.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu