sâmbătă, 23 martie 2019

Un plan atât de bine pus la punct de Stelian Țurlea (recenzie, editura Crime Scene Press)

Titlu original: Un plan atât de bine pus la punct
Gen: thrillermystery
Editura: Crime Scene Press
An apariție: 2018
Număr de pagini: 125
Rating:
Mulțumesc editurii pentru acest roman! :)
Cartea poate fi achiziționată de aici.
„Mă tot gândeam, mă tot gândesc: Probabil sunt foarte nefericită. N-am așteptat să am bani, dar am avut destui. Succesul nu m-a interesat, nici n-ai cum să te gândești la asta când ești coafeză. Dar am vrut să fiu fericită, singura mea așteptare. M-am tot gândit ce m-ar putea face fericită și n-am găsit decât o cale: să am lângă mine un bărbat care să mă iubească.”
                   

      
DESCRIERE: 

  O tânără cade de la etajul al șaptelea al unui bloc, trece prin coroana bogată a unui copac, sfâșie copertina unui restaurant și se prăbușește pe asfalt. Intră în comă. Mai înainte, de la acea adresă fusese primit un apel care anunța un viol. A fost sinucidere sau cineva a aruncat-o pe tânără de la fereastră? În timp ce doctorii se străduiesc să-i salveze viața, mai vechile noastre cunoștințe, inspectorul Victor Stamate și adjunctul său Petruș pornesc într-o cursă contracronometru să afle ce s-a întâmplat cu adevărat și să-l prindă pe agresor. Rând pe rând, personajele intră în scenă dezvăluind detaliile unei povești sordide despre dragoste, prietenie, invidie și alegeri greșite. Un nou page-turner cu deznodământ neașteptat, marcă înregistrată a lui Stelian Țurlea.


PĂREREA MEA:

  Trebuie să fiu sinceră cu voi și să vă spun că nu am putut relaționa absolut deloc cu această poveste. Fiind prima carte pe care am citit-o de la acest autor, nu m-am putut obișnui cu modul în care aceasta a fost scrisă și cu faptul că personajele nu erau deloc pe gustul meu, deloc conturate. 

  O crimă gravă a avut loc. O femeie a căzut de la etajul al șaptelea și toată lumea a rămas mască pentru că nimeni nu-și poate da seama dacă femeia și-a pus capăt zilelor sau a fost agresată și împinsă spre o moarte sigură chiar din propriul său apartament.
  Sabina este o fire veselă, niciodată îngrijorată și întotdeauna bine-dispusă. Proaspăt angajată, tânăra femeie este în culmea fericirii, însă mama ei, care îi repetă într-una că meseria de coafeză este pentru curve, nu se împacă la fel de bine cu idee. Pretinde că fiica ei poate și nu-și dorește mai mult de la viață. Decide să o ignore total, pretinzând că aceasta nu face parte din familie. Singurul sprijin pe care Sabina îl mai are este prietena sa SiSi care nu o considere în stare de așa ceva, ancheta complicându-se total. 
  Mulți suspecți sunt trecuți pe lista polițistului Stamate dar niciunul din ei nu pare a fi în stare de așa ceva. 

Imagine crime, edit, and editing

Mi s-a părut o carte puerilă pe alocuri și după cum am spus și mai sus, nu am putut relaționa absolut deloc cu personajele pentru că acestea au fost foarte prost conturate, chiar deloc dacă stau să mă gândesc mai bine și asta i-a dat un mare minus poveștii. Unele scene erau de-a dreptul inutile, pline de convorbiri literalmente de prisos care erau acolo numai pentru a da volum paginilor. 

„Încep să-mi amintesc. Mă mutaseră într-o rezervă. Nu se iviseră complecații, nu intervenise nimeni, n-am pe nimeni cu putere să intervină pentru mine, nu mă văitasem cât să-i deranjez pe ceilalți, voiau doar să mă supravegheze”

  Nu știu dacă cartea aceasta a fost sortită să mă surprindă în ceea ce privește acest gen dar, în cazul meu, cel puțin nu a funcționat. Nu a reușit să mă clintească din loc povestea și nu am putut să-i găsesc rostul pentru că nu a fost o carte pe care am citit-o pentru a mă relaxa și nici una din care să am ceva de învățat, a fost acolo doar ca să-mi umple timpul și cumva asta a fost partea cea mai bună, povestea, în ciuda defectelor pe care aceasta le are m-a prins și m-a făcut să vreau să citesc mai mult din ea, m-a făcut să sper și pe alocuri m-a făcut să fiu și curioasă în legătură cu Sabina și cu planul ei atât de bine pus la punct. 

  Dacă ați citit cel puțin două opere scrie de Agatha Christie cu siguranță că această carte nu are absolut nimic nou de oferit, însă dacă sunteți curioși și vreți să descoperiți mai multe cărți misterioase, ei bine, aceasta poate fi un început. :)

Hugz! Adela. 
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu