joi, 28 februarie 2019

The Kissing Booth: Carte vs Film



  Probabil că dacă mă urmăriți pe Instagram, deja știți că am o mică-mare obsesie pentru acest film și pentru toți actorii care joacă în el (în special pentru Noah) și trebuie să spun un lucru pe care îl știu cu certitudine, ador cartea, filmul și tot ce ține de Cabina de Săruturi. Pentru că după cum probabil știți și voi deja, eu am fost norocoasă și am reușit să citesc și cartea dar să vizionez și filmul și pentru asta trimit mulțumiri editurii Leda Edge și nu uiați că puteți să vă achiziționați și voi cartea chiar de aici.
Acum trecând peste micile detalii, pentru că nu vreau să mă lungesc prea mult, astăzi o să vă arăt micile diferențe pe care eu le-am observat de-a lungul filmului și care nu erau prezente sau erau schimbate în povestea originală.


Imagine fun, gif, and spoiler alert


În carteÎn film
Elle era una dintre fetele populare care atrăgea mereu atenția în micile grupuri care se formează și includ „personalitățile” școlii.Elle ne era populară ceea ce se cam bate cap în cap cu faptul că toată lumea voia să o aibă și o dorea.
Nu e la fel de bine detaliată povestea de dragoste dintre cei doi și nu ne sunt relatate foarte multe întâmplări pe care aceștia le-au avut de-a lungul relației secrete.Relația dintre cei doi este foarte bine conturată și sunt rezervate minute bune pentru a fi descrisă ceea ce m-a bucurat pentru că, după părerea mea a fost un punci omis din carte.
În momentul în care Noah fuge de acasă și mama lui este disperată, tot ce face este doar să dea un telefon prin care să întrebe de el la familia Evans.După ce Noah este dat dispărut mama lui vine personal acasă la Elle pentru a discuta și pentru a încerca să-și găsească fiul.
Relațiile dintre cele două familii nu sunt la fel de strânse, nu-și vorbesc prea des și când o fac este doar din politețe.Relația dintre cele două familii este foarte bine definită și se vede clar că sunt niște prieteni apropiați.
Lee se îndrăgostește de prietena lui fără prea multă atenție din partea autoarei și este o relație uzuală, de fundal căruia nu prea i se acordă atenție.Relația dintre Lee și prietena lui începe la cabina de săruturi și este mult mai bine definită.

La momentul balului Noah vine acasă după Elle și o convinge să-și mai acorde o șansă.Elle merge la bal alături de prietenii săi, exact așa cum era plănuit fără să-l mintă pe Lee.
 Cei doi se împacă în momentul în care Noah îi declară dragostea lui pe scena balului.Elle nu acceptă scuzele lui în momentul balului și fuge rușinată de emoțiile ei. Ajung din nou împreună cu ajutorul lui Lee.
Despărțirea dintre cei doi în momentul în care el a fost nevoi să plece la facultate nu a fost atât de dramatică și tensionată.Cei doi s-au despărțit într-un mod brutal care nu-i reprezenta absolut deloc dându-ne impresia că au foarte puține șanse de reușită.

marți, 26 februarie 2019

Cabina de Săruturi de Beth Reekles (recenzie, Leda Edge)

Titlu original: The Kissing Booth (The Kissing Booth #1)
Gen: young adultromancedrama
Editura: Leda Edge
An apariție: 2018
Număr de pagini: 364
Rating:

Mulțumesc foarte mult editurii pentru că mi-au oferit ocazia de a citi povestea. Cartea poate fi achiziționată de aici.
„Dar nu puteam face nimic în privința asta: acceptasem faptul că nu mai e cu mulți ani în urmă. Oricât de mult mi-ar fi fost dor de ea, oricât de mult aș fi vrut să vină înapoi și oricât aș fi suferit, nu puteam face nimic. Și înțelesesem asta. Plânsul nu avea niciun rost, fiind că plânsul nu o putea aduce înapoi.” 

                    
   

DESCRIERE:

  Ea este Rochelle, dar prietenii o alintă Shelly sau Elle. Este drăguță, amuzantă, populară și tânjește în taină după marea iubire.

  El este Noah, însă toată lumea îi spune Flynn, pentru că pare un nume mai potrivit pentru imaginea lui de băiat rău, fustangiu și aprig la mânie.

  Atunci când Elle hotărăște să organizeze o cabină de săruturi cu prilejul mult așteptatului Carnaval al Primăverii, inevitabilul se produce, iar Elle și Noah ajung să formeze un cuplu. Tânăra însă nu se poate bucura din tot sufletul de povestea de dragoste abia începută. În timp ce inima îi spune să dea o șansă iubirii, mintea îi cere să fugă. Asta pentru că Noah este fratele lui Lee, cel mai bun prieten al lui Elle, iar între ei există un pact: acela de a nu te îndrăgosti de rudele amicului tău. Așadar, ce va face Elle? Va alege iubirea sau prietenia? Oare nu există o cale de a le împăca pe cele două , fără lacrimi și suferință?


PĂREREA MEA:

 Trebuie să fiu sinceră cu voi și să vă spun că în ciuda așteptărilor scăzute pe care le-am avut de la această poveste, am adorat cartea și m-am îndrăgostit încă de prin primele pagini de cei trei protagoniști care mi-au făcut viața mult mai frumoasă timp de două zile, pentru că, după cum am spus și mai sus, am adorat efectiv povestea și nu m-am putut desprinde de paginile ei.

  Elle este o fată normală, destul de populară și intrigantă, admirată de diferiți băieți dar totuși singură pentru că nimeni nu îndrăznea să se apropie prea mult de ea, era protejată de un umăr necunoscut din partea celor mai neașteptate persoane.Sincer mi-a plăcut foarte mult partea asta de mister, faptul că Elle este protejata lui Noah, cel mai temut bătăuș din școală dar tot odată și cel mai deștept. Da, da, exact, știți și voi clișeul acela, băiatul rău care apare mereu să salveze prințesa de la ananghie și știe mereu ce să facă și cu cine să se bată arătându-și mușchii în fața tuturor. Ei bine, trebuie să recunosc că m-a cam deranjat treaba asta, de aceea carte nu are un rating de cinci steluțe așa cum am vrut să-i ofer în prim plan. Pentru o poveste atât de originală, pe care eu cel puțin nu am mai întâlnit-o în alte cărți pentru adolescenți m-aș fi așteptat ca tipologiile de personaje să fie altfel, puțin diferite și să vină cu ceva nou, însă, am rămas profund dezamăgită la acest capitol.

  Viața lui Elle este perfectă, cu prietenia și compania pe care Lee i-o oferă fata este mulțumită, însă în momentul în care Noah începe să se implice în viața sentimentală a fetei și începe să o dea peste cap, Elle începe să încalce regulile pe care ea și prietenul ei, Lee le-au stabilit, începe să se vadă cu fratele celui mai bun prieten, relație plină de obstacole, care o măcina pe Elle dar tot odată îi oferea și cele mai frumoase momente din viață pe care orice adolescent le va ține minte pentru totdeauna, primul sărut, prima noapte de dragoste.

Povestea asta m-a pus pe jar și mi-a alimentat inima de fericire pentru că am adorat pur și simplu relația secretă dintre cei doi dar am și plâns odată cu ei în momentul definitv, momentul final în care Elle a avut de ales între cel mai bun prieten, pentru care ar fi făcut orice și iubirea vieții sale.

  Am avut o mică mare problemă și cu modul în care această carte a fost scrisă, cu părere de rău trebuie să recunosc în fața voastră că am simțit puțin gustul lăsat în urmă de Wattpad și am putut să-mi dau seama de limbajul neadecvat pe care, în general, scriitorii îl abordează pe acest site, dialoguri mediocre, fără sens care puteau fi foarte ușor înlocuite cu scene mult mai importante care să îmbunătățească în mod semnificativ povestea.


  Per total mi-a plăcut povestea, după cum am spus și mai sus, am adorat-o chiar, dar din nou, o să fiu sinceră cu voi și o să recunosc că filmul m-a impresionat mult mai tare și cu siguranță o să-l revăd în viitorul apropiat.

Recomand cartea tuturor, de la mic la mare pentru că e o lectură ușoară, relaxantă care te sustrage de la problemele cotidiene și pe care o s-o adori cu siguranță de prin primele pagini dacă ești pan acestui gen. 


The Kissing Booth - Elle & Lee. The Kissing Booth is a really good movie the book is terrible but the movie is ❤️🔥



Lecturi plăcute, xoxo!

Mulțumesc mult editurii pentru acest exemplar, click pe poză pentru a-l achiziționa pe al tău.



Melodii pe care le-am ascultat de-a lungul lecturii:



   

   
   

   

   

   

   

   






duminică, 17 februarie 2019

Recenzie: Mara Dyer. Începutul de Michelle Hodkin (Mara Dyer, #1)


 Titlu original: The Unbecoming of Mara Dyer
Gen: fantasyYAromance

Editura: Trei

An apariție: 2016
Număr de pagini: 462
Rating:

Mulțumesc Libris pentru acest roman! :)
Cartea poate fi achiziționată de aici.
   „Nu mă cheamă Mara Dyer, dar avocatul meu mi-a spus că trebuit să aleg ceva.Un pseudonim. [...] Știu că pare ciudat să ai  un nume fals, dar credeți-mă :în clipa de față este cel mai normal lucru din viața mea”
         

DESCRIERE:

  Mara Dyer este o adolescentă normală. Bine, poate nu chiar atât de normală pe cât și-ar dori ea să fie. A fost implicată fără voia ei într-un mic accident de spiritism unde prietenele ei au murit, însă ea nu, ea a supraviețuit pentru a duce o povară grea și apăsătoare care o va frământa mereu pentru că din clipa aceea ea nu a mai fost o adolescentă normală. Din clipa în care Mara a atins tabla de joc Ouija viața ei s-a schimbat radical, înzestrată cu niște puteri pe care nici măcar ea nu le poate stăpâni, într-o lume nebună, condusă de nemernici, după părerea ei, ea încearcă să îndrepte anumite lucruri și totodată încearcă să se îndrepte pe ea. 

PĂREREA MEA:

  Trezită într-un pat de spital Mara nu știe la ce să se aștepte pentru că nu ține minte absolut nimic din accidentul propriu-zis. Nu știe cum s-a întâmplat și mai ales nu știe de ce se află într-o sală de spital unde e pusă sub perfuzii lăsată de paragină să aștepte o decizie.
  Cartea mi s-a părut plină de clișee pe alocuri, faptul că amintirile fetei au revenit treptat aș cum se întâmplă în orice carte în care autorul încercă să prelungească acțiunea, prin simple cuvinte aruncate de ici colo doar pentru numărul de pagini, autoarea ar fi putut găsi un mod unic care ar fi putut contura povestea într-un mare fel prin care protagonista și-ar fi revenit și ar fi înțeles dintr-o dată ce s-a întâmplat în acea seară.

  Personajul masculin din poveste mi s-a părut și el clișeul tipic din orice carte pentru adolescenți, băiatul rău care a apărut fix la țanc când prințesa la ananghie avea mare nevoie de două brațe puternice de care să se sprijine.
  După părerea mea, acțiunea a fost mult mai bine conturată după apariția lui Noah ceea ce m-a bucurat pentru că este o poveste cu foarte mult potențial care merită citită și savurată.
Ideea de start pe care autoarea a avut-o este una foarte originală după părerea mea, cel puțin nemaiîntâlnită de mine prin alte povești prin care am trecut. Însă, nu mi-a plăcut absolut deloc cusurul pe care aceasta a luat-o, împleticindu-se în foarte multe pasaje fără sens car dacă mă întrebați pe mine nu prea-și aveau rostul. 

  Recunosc că este o poveste care m-a prins și m-a ținut pe jar de aceea i-am dat un rating atât de ridicat pentru că mi-a plăcut foarte mult combinația pe care a făcut-o autoarea, paranormal și iubire pe care, din câte știu nu prea am mai întâlnit-o așa cum am spus și mai sus. Însă, trebuie să fiu sinceră cu voi, pe mine nu prea m-a impresionat personajele, erau tipice și fără nimic special care să le definească, asta m-a deranjat puțin, păreau ambii rupți din duzinele de povești de care sunt sigură că ne-am săturat cu toții. Mi-ar fi plăcut să fie mult mai multe scene de dragoste între cei doi care să le definească mai bine relația, dar, nu mă dau bătută și sper să aibă lipsurile pe care le-am găsit la acest volum în următorul.

  O să continui cu siguranță povestea, pentru că, așa cum am spus și mai sus, este Michelle Hodkin a reușit să scrie o poveste care te prinde, captivantă care te pune pe jar și îți dă de gândit. 

Noah Shaw and Mara DyerThe book dedication in book 3: "For the bad girls, and the boys who love them" #MaraDyer #Retribution #MaraShaw / The Retribution of Mara Dyer“do not find peace. find passion” -michelle hodkin, the retribution of mara dyer


Melodii pe care le-am ascultat de-a lungul lecturii:



vineri, 8 februarie 2019

Attachments de Rainbow Rowell (recenzie, editura Orion)

Titlu original: Attachments
Gen: young adultromancedrama
Editura: Orion Publishing
An apariție: 2011
Număr de pagini: 357
Rating:

Cartea poate fi achiziționată de aici.
„You're the only girl I've ever touched. And I feel like it was supposed to be that way. I touch you and my whole body... rings. Like a bell or something, you know, like maybe there would be noise. But not like with you. And what would happen if I kept touching and touching them, and then... and then, I tried to touch you again? I might not be able to hear us anymore. I might not ring true.”

                 

 DESCRIERE:

 Suntem în 1999, internetul abia a apărut și oamenii sunt fascinați. La biroul unui ziar, două colege, Beth și Jennifer își discută viața personală cu amănunte foarte picante care ar trebui să rămână personale, doar între cele două, cu ajutorul unor email-uri schimbate între ele zilnic. Ghinionul lor este că, Lincoln, tipul timid este angajat ca și expert IT la acea firmă urmând să vizualizeze activitatea angajaților în mediul online. Lincoln găsește imediat email-urile dintre cele două angajate, însă decide să păstreze, pentru moment totul secret, doar pentru el.

PĂREREA MEA :

  Attachments a fost probabil cea mai bună carte pe care am citit-o până în momentul de față în noul an, mi-a plăcut enorm povestea, în primul rând ideea care mi s-a părut una specială, unică tipic autoarei. Însă, exact ca orice ală poveste și aceasta a avut mici scăpări care au bătut mai tare sau mai puțin la ochi. 

  După cum am spus și mai sus, suntem în 1999, anul schimbărilor și al noutăților. Internetul este încă ceva foarte nou pentru majoritatea oamenilor și este ceva care îi fascinează.
Toată acțiunea are loc la biroul unui ziar unde două colege schimbă niște emailuri cu detalii foarte personale din viețile lor între ele. 
Toată acțiunea ia amploare în momentul în care Lincoln, un tip timid și rușinos primește job-ul de expert IT și este practic obligat să fie cu ochii pe mesajele și căutările angajaților din firmă. Lincoln începe să facă o obsesie din asta, bineînțeles, nu o obsesie în a citi mesajele tuturor, o obsesie în a citi doar mesajele celor două prietene, pline de detalii amoroase care, așa cum am spus și mai sus, ar trebui să rămână private, ajungând, prin urmare să se îndrăgostească de una dintre cele două. Ceea ce mie mi s-a părut puțin cam ciudat, după părerea mea niciun om normal nu s-ar fi îndrăgostit de cele două având în vedere că mesajele erau obișnuite, ciudate și hilare uneori. Ei bine, aici acțiunea mi s-a părut puțin forțată, autoarea ar fi putut gândi altfel modul în care Lincoln alege să perceapă mesajele dintre cele două, totul fiind foarte brusc și forțat.

  Ceea ce m-a deranjat foarte tare a fost faptul că Lincoln, continua să mențină tăcerea chiar și după ce a aflat că are anumite sentimente împărtășite cu una dintre cele două, bineînțeles din email-urile acestora. Mi s-a părut că acțiunea a fost lungită mult, prea mult, punându-se accent foarte puțin pe relația dintre cei doi și asta undeva la sfârșit.
M-a deranjat foarte tare stilul de viață toxic pe care băiatul îl aborda, faptul că la 28 de ani acesta încă locuia cu mama sa și se gândea la relația din liceu, prima lui relație nu mi s-a părut deloc atractiv din moment ce avea posibilități nenumărate, din nou, o să revin la autoare și o să dau vina pe ea spunând că acțiunea a fost fooooooarte lungită. Bineînțeles, probabil farmecul suspansului nu ar mai fi fost același dacă autoarea ar fi scris într-un mod alert dar consider că suspansul ar fi putut fi mult mai bine conturat altfel, punându-se accent mai mult pe relația dintre cei doi.

  Sunt foarte obișnuită cu stilul autoarei pe care îl îndrăgesc, de la primul roman pe care l-am citit de la ea, prea-bine cunoscutul Eleanor&Park mi-am pus în gând să descopăr mult mai multe povești pe care aceasta le-a scris. Să fiu sinceră, preferata mea rămâne tot Eleanor&Park pentru că a fost o poveste cu care am putut relaționa mult mai bine, personaje mult mai bine conturate de care m-am atașat mult mai tare. Nu am putut să pătrund în Attachments așa cum mi-aș fi dorit, cu tot sufletul pentru că a fost scrisă într-un mod mult mai distant și asta se poate observa foarte ușor.
Cu toate acestea, vă recomand cu drag povestea, o lectură amuzantă și frumoasă numai bună de savurat acum într-o zi rece de iarnă, o carte accesibilă care poate fi citită ușor de un cunoscător mediu al limbii.

This Author's Love Quotes Are So Cute It Hurts
Câteva citate: 
“Every woman wants a man who'll fall in love with her soul as well as her body.”
“There are moments when you can't believe something wonderful is happening. And there are moments when your entire consciousness is filled with knowing absolutely that something wonderful is happening.” 
“I’d know you in the dark,” he said. “From a thousand miles away. There’s nothing you could become that I haven’t already fallen in love with.” 
“He knew why he wanted to kiss her. Because she was beautiful. And before that, because she was kind. And before that, because she was smart and funny. Because she was exactly the right kind of smart and funny. Because he could imagine taking a long trip with her without ever getting bored. Because whenever he saw something new and interesting, or new and ridiculous, he always wondered what she'd have to say about it--how many stars she'd give it and why.”
Cartea poate fi achiziționată de aici: 




Melodii pe care le-am ascultat de-a lungul lecturii:



Hugz, Adela!

miercuri, 6 februarie 2019

Top 10 cărți pe care trebuie să le citești dacă ți-a plăcut Regina Roșie.

 Trebuie să fiu sinceră cu voi și să vă spun direct. Am fost obsedată. Am fost obsedată de seria Regina Roșie. A fost una din acele cărți pe care le adori chiar din primele pagini dacă ești un fan al distopiilor. Și pentru ca mi-a plăcut atât de mult, mereu am încercat să regăsesc această poveste, sau măcar frânturi din ea în diferite cărți. 
   Dacă aveți aceeași problemă și vă regăsiți în spusele mele, atunci ați nimerit unde trebuie pentru că o să vă arăt 10 cărți pe care vreți să le citiți dacă ați îndrăgit Regina Roșie.



10. Blestemul câștigătorului de Marie Rutkoski.

Related imageColectia Leda Edge dedicata segmentului young adult se completeaza cu o noua aparitie: Blestemul castigatorului de Marie Rutkoski, prima parte a trilogiei Blestemul castigatorului.
    Intr-un imperiu care se desfata cu razboaie si cu inrobirea celor invinsi, Kestrel, fiica unui general, are doar doua posibilitati: sa se inroleze in armata sau sa se casatoreasca. Dar lumea ii este data peste cap atunci cand isi intalneste sufletul-pereche – un sclav ai carui ochi par sa sfideze intreaga lume. Urmandu-si instinctul, sfaraeate prin a-l cumpara pentru o suma imensa de bani. Insa baiatul detine un secret, iar Kestrel afla in curand ca pretul pe care l-a platit pentru o alta fiinta umana e mult mai mare decat si-ar fi putut imagina.

9. Banda celor șase ciori de Leigh Bardugo

Imagini pentru banda celor sase ciori Sase proscrisi periculosi... O misiune imposibila...
    Ketterdam: un centru infloritor al comertului international, unde poti gasi orice daca esti dispus sa platesti pretul – si nimeni nu o stie mai bine decat Kaz Brekker, un hot de geniu. Lui Kaz i se propune sa dea o lovitura extrem de periculoasa, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate sa actioneze de unul singur…
    Asa ca iata care este banda lui:
  - Un condamnat insetat de razbunare.
  - Un tragator impatimit de jocurile de noroc.
  - Un fugar cu un trecut privilegiat.
  - O spioana poreclita Fantoma.
  - O Sfasie-Inimi care isi foloseste puterea ca sa supravietuiasca intr-un cartier rau famat.
  - Un hot cu darul evadarilor imposibile.
    Kaz si echipa lui sunt singurii care pot impiedica distrugerea intregii lumi – daca nu se ucid mai intai intre ei.

8. Trei coroane întunecate de Kendare Blake 

Image result for trei coroane intunecateIn fiecare generatie de pe insula Fennbirn se naste un set de triplete: trei regine, toate mostenitoare cu drepturi egale la coroana si fiecare posedand puteri magice mult ravnite. Mirabella stapaneste cele patru elemente, e capabila sa starneasca valvatai lacome de foc sau furtuni violente doar pocnind din degete. Katharina este o otravitoare si poate inghiti cele mai ucigatoare veninuri fara sa simta aproape nimic. Arsinoe domina natura si despre ea se spune ca ar avea harul de a face sa infloreasca cel mai rosu trandafir si sa imblanzeasca cel mai aprig dintre lei. Dar pentru a deveni Regina Incoronata nu e nevoie doar de originea regala. Fiecare sora trebuie sa lupte pentru asta. Si nu e doar un joc in care cineva castiga sau pierde…e o lupta pe viata si pe moarte. In noaptea in care surorile implinesc saisprezece ani, batalia incepe.

ULTIMA REGINA RAMASA IN VIATA PRIMESTE COROANA.

7. Jocul Coroanei de Evelyn Skyre 

Imagini pentru jocul coroanei Colectia Leda Edge se completeaza cu un roman despre magie, putere si pericol, construit special pentru indragostitii de literatura young adult: Jocul Coroanei de Evelyn Skye.

    Exista lucruri mai periculoase decat un strop de magie... Vika Andreieva poate starni zapada si poate transforma cenusa in aur. Nikolai Karimov poate vedea prin pereti si poate face sa apara poduri din senin. Ei sunt magi - singurii din Rusia - iar tarul, amenintat de Imperiul Otoman si de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alaturi de el. Si astfel initiaza Jocul Coroanei, un duel al abilitatilor magice. Castigatorul jocului va primi puteri de neimaginat. Pe cel invins il asteapta moartea. Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.

6. Cititoarea de Traci Chee

Image result for cititoarea librisCartea intai din seria Marea de Aur si Cerneala.
Una dintre cele mai bune carti ale anului 2016 conform Kirkus, NPR, Buzzfeed, Bustle, School Library Journal • Bestseller New York Times
Sefia stie ce inseamna sa supravietuiesti. Dupa ce tatal ii e ucis cu brutalitate, tanara dispare in salbaticie impreuna cu matusa ei, Nin, care o invata sa vaneze si sa fure. Dar dupa ce Nin este rapita, Sefia ramane complet singura si niciuna dintre tehnicile de supravietuire invatate nu o pot ajut sa dea de urma matusii ei. Singurul indiciu pe care il are este un obiect dreptunghiular straniu, despre care va afla ca e o carte, un lucru nemaipomenit intr-o societate neinstruita. Cu ajutorul cartii si al unui strain misterios (care are propriile lui secrete intunecate), Sefia porneste sa-si salveze matusa si sa-i pedepseasca pe cei responsabili de moartea tatalui ei.

5. Rebelul Nisipurilor de Alwyn Hamilton

Image result for rebelul nisipurilorPrimul volum din seria Rebelul nisipurilor
Goodreads Choice Awards pentru romane Young Adult in 2016
Oamenii stapanesc desertul Miraji, in salbaticie cutreiera bestii mitice, iar prin alte parti se zvoneste ca djinnii inca se folosesc de magie. Pentru oameni e o lume necrutatoare, mai ales daca esti sarac, orfan sau femeie.
Amani are nisipul in oase, nimereste intotdeauna tinta, dar isi doreste sa paraseasca desertul, unde nu-i mai ramane decat sa moara sau sa se casatoreasca. Un strain ii ofera ocazia sa fuga, calare pe un cal mitic. Visul i se implineste pe fundalul unei rebeliuni impotriva sultanului, iar misteriosul strain cu care pleaca ascunde mai multe secrete decat pare.

4. Și mă întunec de Kiersten White

Imagine similară Nimeni nu se asteapta ca o printesa sa fie violenta. Dar asa este Lada Draculea. Inca de cand ea si blandul ei frate mai mic, Radu, au fost smulsi din tara lor, Valahia, si au fost lasati de tatal lor la curtea otomana, pentru a fi crescuti acolo, Lada a stiut ca neindurarea este cheia supravietuirii. Ea si Radu sunt sortiti sa fie pioni intr-un joc plin de cruzime, in care la fiecare miscare a lor o sabie nevazuta li se leagana deasupra capului. Caci descendenta lor, care ii face atat de speciali, ii transforma totodata in tinte. Lada ii dispretuieste pe otomani si asteapta rabdatoare, planuindu-si razbunarea pentru ziua in care se va intoarce in Valahia si isi va cere dreptul castigat prin nastere. Radu tanjeste doar dupa un loc in care sa se afle in siguranta. si cand cei doi il cunosc pe Mehmed, fiul singuratic si sfidator al sultanului, Radu simte ca si-a facut un prieten adevarat – iar Lada spera ca in sfarsit a gasit pe cineva vrednic de iubirea ei. Dar Mehmed este mostenitorul imperiului impotriva caruia Lada a jurat sa lupte – si pe care Radu il considera acum caminul lui. Lada, Radu si Mehmed ajung sa formeze un triunghi toxic ce intinde legaturile dragostei si loialitatii pana la punctul de rupere.

3. Tinerele Elite de Marie Lu

Image result for tinerele eliteSignorina Adelina Amouteru este unul dintre putinii copii care au supravietuit ingrozitoarei febre a sangelui, molima care a ucis mai bine de o treime din populatia Kenetterei. Cei ramasi au fost insemnati in cele mai stranii moduri si au capatat puteri atat de mari si neobisnuite, incat oamenii au inceput sa ii considere fapturi din alta lume. 

Pentru unii sunt adevarati demoni, monstri aducatori ai nenorocului, malfetto, iar pentru altii, preaiubiti copii ai zeilor, Tinere Elite...





2. O mare de lacrimi de Ruta Sepetys

Imagini pentru o mare de lacrimiNe aflam la finalul celui de al Doilea Razboi Mondial, in Prusia Rasariteana, unde mii de refugiati cauta cu disperare o cale de scapare din calea mortii. Printre acestia se afla si Joana, Emilia si Florian, ale caror vieti se intersecteaza pe drumul catre nava care le promitea salvarea, Wilhelm Gustloff. Fiecare are secrete „incomode”, ca toti cei care traiesc vremuri de razboi, de fuga si de lipsuri. Uniti prin forta imprejurarilor, povestilor lor converg, iar paleta narativa se imbogateste in consecinta, deopotriva cu emotiile cititorilor care afla, intr-o rapida alternanta a perspectivelor, despre minciuni si revelatii, despre tradare si generozitate, despre violenta si autoamagire. Cu fiecare minut care-i apropie de tarmul izbavitor, isi inving neincrederea si isi consolideaza speranta. Dar, tocmai cand credeau ca au reusit, intervine inevitabilul had al sortii. Nationalitatea, cultura, educatia, statutul social nu mai conteaza atunci cand zece mii de suflete – adulti si copii – se vad nevoite sa lupte pentru supravietuire.

1. Elias și spioana cărturarilor de Sabaa Tahir.

Image result for elias si spioana carturarilorElias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – si, in secret, cel care isi doreste cel mai putin sa se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat sa participe la o competitie nemiloasa al carei castigator va fi desemnat imparat.     
Laia face parte din clanul Carturarilor, inrobit de multi ani de catre Razboinici. Cand fratele ei este arestat sub acuzatia de tradare, Laia ia legatura cu miscarea de rezistenta impotriva asupritorilor, in speranta ca ii vor elibera fratele. In schimbul ajutorului, rebelii ii cer sa se strecoare in Academie si sa spioneze pentru ei.
Cand Elias si Laia se intalnesc, isi vor da seama ca legatura dintre ei este mult mai puternica decat ar fi crezut vreodata si ca soarta Imperiului se afla in mainile lor. Destinele li se incruciseaza intr-o poveste care se citeste cu sufletul la gura, despre curaj, iubire, loialitate si libertate, intr-o lume in care totul le este potrivnic.

Toate cărțile pot fi achiziționate de aici(click pe poze):

Hughz, Adela!