sâmbătă, 26 mai 2018

Recenzie: Emily the Strange: Zilele pierdute de Rob Reger

Titlu original: Emily the strange. The Lost Days
Gen: ya, fantasy, mystery
Editura: Corint Junior
An apariție: 2010
Număr de pagini: 268
Rating:
Mulțumesc Târgul Cărții pentru acest roman! :)
Cartea poate fi achiziționată de aici.
„PROFESOARA: Charlene, vrei să treci la tablă și să povestești clasei despre tine?
EU: Nu, mersi. Numele meu e Urechelniță.
P: Charlene, vrei să rămâi o oră după cursuri, ca să cureți guma lipită de bănci?
(M-am dus la tablă și am povestit despre mine).”
EU: Numele meu e Urechelniță Carcera. Vin din Wichita, Kansas. Mama și cu mine aveam un restaurant unde serveam carne de om. Era foarte popular. Eram milionare. Am avut un ponei și un iaht. Acum fugim de FBI...”
            

Emily the strange: zile pierdute e o carte minunat de întunecată, plină de replici amuzant de acide, cu o protagonistă enigmatică pe care sigur veți vrea să o însoțiți , împreună cu cele 4 pisici negre ale ei, într-o epopee în care va încerca să se descopere pe sine, mai exact, persoana care a fost înainte ca toate amintirile să-i fie șterse cu buretele. 

Cartea te va vraji încă de la început cu aura ei misterioasă. E scrisă sub forma unui jurnal pierdut, iar fata căreia îi aparține nu-și mai amintește lucuri importante, precum câți ani are, unde locuiește și chiar cum o cheamă. Prin urmare, trebuie să întoarcem paginile cât mai repede, pentru a vedea ce se întâmplă mai departe și totodată, ce s-a petrecut până atunci.
Ce veți descoperi în carte:
1. Mister
2. Un golem frumos
3. Praştii îmbunătăţite
4. Patru pisici negre
5. Amnezie
6. poker-calamitate
7. Ponei furioşi
8. Un inspector dubios care urmăreşte chiulangii
9. Liste cu 13 puncte
10. Un generator de furtuni de nisip
11. Dubluri-fantomă
12. O misiune secretă
13. Urechelniţe

Ilustrațiile ce împdobesc multe dintre paginile cărții sunt superbe. Cu doar 3 culori: alb, negru și roșu, ilustratorul a reușit să capteze esența romanului într-un mod cu adevărat unic. Iubitorii genului horror, sau a lucrurile strange în general, vor aprecia cu siguranță desenele din acest roman.

Există o diversitate enormă în rândul personajelor. Veți întâlni tot soiul de personalități, de la tipa populară și totuși snoabă, caracteristică liceului, și până la omul de știință genial, aproape nebun și tot ceea ce este între ele: îndrăgostiți incurabili, oameni care ar face orice pentru a primi ceea ce vor (chiar și să mute toate clădirile din oraș cu 2 centimetrii la est) și chiar și persoane atât de proaste încât devine dubios. Un lucru e sigur: toate personajele sunt palpabile și realiste și nu vă veți plictisi nici o clipă urmărindu-le aventurile.

Protagonista ascunde un secret întunecat care i-a provocat amnezie, dar vă las pe voi să îl descoperiți. Până atunci, eu vă recomand cartea cu toată încrederea, indiferent de vârsta pe care o aveți, dacă sunteți în căutarea unui roman care să se citească ușor și care să vă țină în priză.

Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu