joi, 26 aprilie 2018

Recenzie: Ne vedem în Cosmos, prieteni! de Jack Cheng

Titlu original: See you in the Cosmos
Gen: yasmart age
An apariție: 2018
Număr de pagini: 346
Rating:
Mulțumesc editurii pentru acest roman! :)
                                                      Cartea poate fi achiziționată de aici.
„-Treaba asta pare să fie cu adevărat importantă pentru tine, a rostit băiatul mai mare.
-Bineînțeles că e importantă, dacă n-ar fi fost importantă n-aș fi plâns, EVIDENT.
N-am spus și ultima parte. Dar am dat din cap. Sunt complicat.”
            
     Ne vedem în Cosmos este o carte încărcată de emoție, povestită de un băiețel sensibil și inteligent de 11 ani pe care parcă ai vrea să îl strângi în brațe și să îi spui cât de mândru ești de el. Alex face înregistrări ale vieții lui de zi cu zi pe care dorește să le trimită în spațiu; dar când se aventurează de unul singur în celălalt colț al țării, viața lui se schimbă radical, iar el descoperă niște adevăruri poate prea crude pentru un copil de vârsta lui.     
     Încă de când am descoperit că va fi lansată această colecție Smart Age la Editura Corint m-am bucurat foarte tare, deoarece am găsit niște cărți pe care mi-aș fi dorit să le citesc încă din gimnaziu, dar care sunt perfecte și acum pentru că abordează niște subiecte sensibile și care te captivează complet. Ne vedem în Cosmos e cea care mi-a captat cel mai mult atenția, deci am plecat cu așteptări mari la drum, dar le-a depășit complet chiar și pe acestea.

      La unele cărți am avut problema de a nu simți nicio legătură cu personajul principal, dar la această carte e chiar opusul. Pur și simplu aș fi „ascultat” înregistrările lui Alex la nesfârșit, pentru că sunt minunate. Sunt momente în care râzi cu lacrimi și momente în care plângi cu sughițuri, dar nu aș fi schimbat nimic la ele, nici măcar un cuvânt. E de prisos să spun că la finalul cărții am simțit că pierd o parte din mine când mi-am luat la revedere de la personaje, atât de bine au fost conturate.
„(smiorcăit)
Voi, băieți, probabil vă întrebați... Vă întrebați cum poate să facă înregistrări dacă Voyager 3(racheta lui) e în spațiul cosmic?
Voyager 3 n-a reușit să ajungă în spațiul cosmic.”
      Povestea în sine este de asemenea antrenantă și nu te plictisești niciodată deoarece aventura lui Alex avansează în neprevăzut. Va reuși acest copil să-și îndeplinească visul, acela de a-și lansa Ipod-ul cu înregistrările în spațiu? Sau va reuși chiar mult mai mult decât atât? Rămâne să descoperiți voi, dar vă anunț încă de acum că romanul e presărat cu surprize la tot pasul.
      Romanul „Ne vedem în Cosmos, prieteni!” e o pauză binemeritată de la negativismul care ne înconjoară, deoarece Alex sigur va reuși să vă aducă zâmbetul pe buze în orice împrejurare. E o carte care nu trebuie ratată!   
Share:

2 comentarii: