duminică, 25 februarie 2018

Recenzie: Panica de Lauren Oliver

Titlu original:Panic
Gen: fantasyyaromance
Editura: Nemira
An apariție:2016
 Număr de pagini: 362
Rating:
Mulțumesc editurii pentru acest roman! :)
Cartea poate fi achiziționată de aici.
"Minciună peste minciună. Nu știa de ce o spusese. Poate pentru că în clipa aceea chiar își dorea asta, își dorea să se îndrepte spre o casă adevărată, cu o mamă normală, căreia îi păsa, și nu spre mașină și spre locul de parcare de pe Meth Row. Își dorea să fie mică și delicată, ca un ornament special de Crăciun, pe care trebuie să îl mânitești cu grijă. Își dorea să fie altcineva.
         

 Această carte mi-a plăcut surprinzător de mult, deși nu mă așteptam pentru că presupun că toată lumea s-a săturat de tipologia cărților de forma Hunger Games, iar de prin auzite, am presupus că și aceasta este o poveste în gen. Dar nu, cartea asta are personaje principale, foarte bine conturate și o acțiune pe care eu nu am mai întâlnit-o în niciun alt roman young adult.

 Povestea este scrisă din doua perspective avându-i în prim plan pe Dodge și Heather. Doi adolescenți normali, până în punctul în care ei sunt supuși la o luptă pe viață și pe moarte pentru o sumă considerabilă de bani. Jocul desfașurându-se pentru fiecare generație de absolvenți, acum fiind rândul lor.



 Această fugă disperată după bani, îi pune pe fiecare dintre adolescenți în niște situații foarte dificile și abilitățile le sunt testate la maximum în niște momente disperate din care, uneori parcă nu există ieșire.
 Faptul că a fost scrisă din două perspecitive, m-a ajutat mult să înțeleg mai bine acțiunea și m-a ținut într-un suspans absolut, astfel încât să nu o pot lăsa din mână. M-a făcut să traiesc toate emoțiile alături de personaje, de parcă aș fi făcut parte din poveste.

"Ura țânțarii. Păienjenii la fel, deși îi plăceau alte insecte, le găsea fascinante. Într-un fel erau ca oamenii: proaste și, uneori, rele, orbite de nevoie.
 Consider că fiecare are ceva de învățat din această carte, nu e doar una clasică care rămâne uitată în paginile cărții, e una care te face să-ți imaginezi povestea ca și cum ai fi acolo. Asta datorită stilului de scriere al autoarei care este unul nemaipomenit de frumos, a reușit să realizeze un contur foarte bine definit atât al acțiunii cât și al personajelor. M-a făcut 
curioasă și de celelate cărți ale ei.   
 Cartea aceasta mertă cinci steluțe din plin, privind-o din tote punctele de vedere.
Share: