miercuri, 24 aprilie 2019

Recenzie „Nu ne vom despărți niciodată” de Emiko Jean



Atenție! Această carte ar putea fi nepotrivită pentru anumite persoane, datorită cruzimii față de animale.
Titlu original: We'll Never Be Apart
Gen: young adult, mystery, boli mintale
Editura: Epica
An de apariție: 2019
Număr de pagini: 298
Rating: 
Mulțumesc editurii pentru acest roman! 
Cartea poate fi achiziționată de aici.
„-Orice ar fi, poți avea încredere în mine. Ai încredere în mine, da?
Întrebarea pare extrem de importantă pentru el, așa că mă gândesc puțin.
-Da, îi răspund, în cele din urmă. Da, am.
Ceea ce nu știe el, ceea ce nu poate afla niciodată, este că, pentru mine, să-i spun asta, înseamnă chiar mai mult decât un ~Te iubesc~.”
            

     Nu ne vom despărți niciodată este o carte învăluită în mister încă de la prima pagină, cu o intrigă suculentă ce te face să îți pui mii de întrebări la care ți se va răspunde cu și mai multe întrebări, acesta ar putea fi thriller-ul anului 2019. Și nu veți ghici niciodată întorsătura de situație care va avea loc la final.
     Alice este un personaj cu o poveste sfâșietoare. Încă de când era mică a fost nevoită să își împartă viața cu o fată ce îi semăna identic la chip, dar care nu ar fi putut să i se deosebească mai mult la caracter. Chiar dacă își iubea sora geamănă, Alice știa că ceva era cumplit de în neregulă cu Cellie. Cellie era piromană. 

     Chiar dacă personajul principal susținea că nu a făcut niciodată nimic rău, s-a trezit aruncată într-un ospiciu și acuzată de crimă. Vom descoperi povestea tulburătoare a lui Alice atât prin paginile ei de jurnal, ce oglindesc vremuri de mult apuse, cât și prin romanul care este narat din perspectiva ei. Vă avertizez de pe acum că povestea ei nu este deloc drăguță, și e în întregime despre crimă, foc și răzbunare.
     Uneori noi, oamenii, ne pierdem busola și avem nevoie de cineva care să ne ghideze prin întuneric. Pentru Alice, acea persoană a fost Chase, băiatul care a acceptat-o în pofida a tot ceea ce era, cu toate pierderile și suferințele ei. Într-un cuvânt, Chase este băiatul perfect din cărți și nu poți să nu îi îndrăgești sufletul mare și glumele proaste. Dar oare a mai rămas ceva din Alice care ar putea fi salvat? Vă las pe voi să descoperiți.

     Cartea aceasta a fost aproape genială și am citit 200 de pagini dintr-o suflare pentru că pur și simplu nu mă puteam opri fără să aflu ce se va întâmpla cu Alice și Cellie și Chase. Am ajuns foarte rapid la ultima pagină și parcă îmi doream să fi fost mai lung romanul, însă trebuia să admit în același timp că a fost perfect chiar și așa. Mi-a plăcut nespus de mult, însă autoarea a inclus două scene cu violență asupra animalelor, care aproape au ruinat totul pentru mine. 
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu