miercuri, 21 august 2019

Un Lucru Absolut Remarcabil de Hank Green (recenzie, editura Leda Edge)

Titlu original: An Abolutely Remarkable Thing (An Absolutely Remarkable Thing, #1)
Gen: fantasythriller
Editura: Leda Edge
An de apariție: 2018
Număr de pagini: 407
Rating:
Mulțumesc editurii pentru acest roman! :)
Cartea poate fi achiziționată de aici
„Un om care se teme de repercursiuni, poate chiar și de Carli. Un om care vrea să obțină răspunsuri și să aibă o realizare proprie. Un om care înțelege mult prea târziu impactul rețelelor sociale la nivel cultural, afectiv și social. Un om care descoperă Un lucru absolut remarcabil: nimic nu este imposibil.”

             

Am adorat cartea și am savurat-o până la ultima pagină, mi-a plăcut nespus de mult povestea și modul unic în care aceasta a fost scrisă, modul în care parcă autorul a lăsat acolo înăuntru, între pagini, ceva din el m-a fascinat și m-a lăsat complet mască.

April May a fost o fată obișnuită, cu o viață plictisitoare de care până și ea s-a săturat, însă, într-o seară, imediat după ce a ieșit de la muncă ceva o aștepta în mijlocul străzii, un robot imens și fascinant. Decide că un lucru remarcabil ca acesta nu poate fi ignorat, își cheamă prietenul și fac împreună un videoclip care ajunge foarte viral pe YouTube făcându-le fețele foarte populare, videoclip difuzat chiar și la TV acompaniate de fețele celor doi oameni care au devenit cei mai căutați și importanți adolescenți de pe planetă. 
Pe lână toată faima atribuită, a mai apărut și o mare problemă, descoperirea misiunii Carlilor (numele roboților dat de April). 

Cei doi se văd prinși în planurile guvernului cu sau fără voia lor și sunt obligați să facă ceva în legătură cu asta pentru că un lucru e sigur, Carli nu sunt de pe pământ, nimeni nu știe dacă sunt periculoși sau dacă sunt pașnici și April May este adolescenta care întreține legătura dintre oameni și Carli.
„Puterea fiecăruia dintre noi de a-i face pe niște oameni complet necunoscuți să se simtă groaznic, înfricoșați și slabi e de-a dreptul uluitoare!”
Mi-a plăcut mult modul în care a fost scrisă cartea, fiind unul unic sau, mai bine zis foarte rar întâlnit, personajele povesteau întâmplarea asemena unui jurnal, adresându-se cititorilor cu ajutorul unor apelative drăguțe. Povestea este una interesantă, consider că nimic nu poate fi reproșat în legătură cu ea pentru că modul în care a fost concepută și construită este aproape perfect. O poveste care te pune pe gânduri și-ți ocupă mult timp, o carte care-ți rămâne în cap chiar și după ce ai terminat-o .


Hank Green’s first novel, AN ABSOLUTELY REMARKABLE THING, is itself remarkable.

  Vă recomand cartea cu mult drag, o lectură antrenantă și diversificată, complet diferită față de tot ceea ce am citit până acum!




Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu