joi, 2 mai 2019

Wrap up | Ce cărți am citit în luna aprilie?

 Bună tuturor! Nu știu dacă am apucat să fac până acum acest gen de articole dar iată că a venit vremea. De ceva timp mă tot gândesc să vă pun la curent cu ceea ce mai citesc, dar de cele mai multe ori fac asta pe Instagram, însă, m-am gândit că aș putea face asta și aici, pe blog. Sper să vă placă acest gen de articol pentru că am de gând să fac unul la fiecare sfârșit de lună (nu promit nimic, nu știu dacă o să mă pot ține de cuvânt) bine, o să încerc să fac unul la fiecare sfârșit de lună. 😊

  Luna aprilie nu a fost întocmai o lună productivă pentru mine, având în vedere că am citit doar cinci cărți, însă, întâmplarea face că am început cu stângul încă din martie și o să vă și spun imediat de ce. 




  După cum am spus și mai sus, am pășit cu stângul în luna aprilie, motivul fiind prima carte pe care am terminat-o în această perioadă. 


1.

Imagini pentru morometii carte

  Moromeții de Marin Preda, o carte clasică românească pe care am urât-o. Trebuie să recunosc că aveam muuulte alte cărți bune la care să mă gândesc, ceea ce probabil că mi-a stricat puțin plăcerea lecturii. Însă, de fiecare dată când încercam să citesc câteva pagini din ea, cel mult un capitol, gândul îmi fugea vesel peste alte meleaguri și nu mă puteam concentra deloc. 

  După cum probabil toată lumea știe deja, cartea Moromeții înfățișează povestea din spatele familiei Moromete, o poveste tristă de-altfel, cartea debutând cu membrii familiei trebăluind. Copii din această familie erau adesea trimiși la muncă și nu aveau deloc timp pentru învățat, de aici pornind dilema mezinului care a însoțit romanul de-a lungul timpului.
  Cartea nu se bazează doar pe povestea familiei Moromete, abordând foarte multe subiecte politice și viața altor familii. Mie personal nu mi-a plăcut, îmi pare nespus de rău că am citit-o și cu siguranță nu voi continua și cu cel de-al doilea volum. 

Rating:   


2. Prizonierul B-3087 de Alan Gratz


  Prizonierul B-307 este o carte cutremurătoare care m-a pus pe gânduri și care m-a măcinat de-a lungul lecturii. Știam că, în general, autorul dezbate subiecte serioase și că mereu cărțile lui au o tentă istorică dar nu mă așteptam ca prima carte pe care o citesc de la el să aibă un impact atât de mare asupra mea. 

  Acțiunea romanului începe în anul 1941 și îl înfățișează pe Yanek Gruener care este un evreu modest. Viața lui este bună, aproape perfectă aș putea spune, are o locuință frumoasă și are mereu mâncare pe masă, părinții lui nu o duc prost cu banii și sunt o familie fericită. Toată fericirea băiețelului este spulberată în momentul în care naziștii îi invadează și el este practic smuls din sânul familiei, devenind un băiat fără nume, fiind târât în diferite lagăre la pofta naziștilor. O carte care mi-a plăcut foarte mult și pe care o recomand tuturor. Mai multe detalii găsiți chiar aici.
Cartea poate fi achiziționată de aici.

Rating: 


3. Diamantul de la Miezul Nopții (Tronul de cleștar, #2) de Sarah J. Mass

(sursa foto: deliaph.reads instagram)

  Diamantul de la miezul nopții, am atâtea lucruri să spun despre această carte, dar deja știu cum să le rezum pe toate la un singur cuvânt WOW!
Povestea Celenei continuă, imediat după ce a devenit campionul regelui, Celena este obligată să îndeplinească toate sarcinile pe care regele le născocește, însă comportamentul rebel al fetei învinge de fiecare dată și ne ia prin surprindere mereu. 
Tot ce pot să spun despre acest volum este că a fost mult mai bun decât primul și că mi-a mâncat zilele, l-am terminat în mai puțin de două zile pentru că suspansul m-a pândit la fiecare pagină, însă mai multe detalii o să dau într-o viitoare recenzie. Cartea poate fi achiziționată de aici.

Rating: 

4. Regatul Spinilor și al Trandafirilor (Regatul Spinilor și al Trandafirilor, #1) de Sarah J. Mass


  Pot să spun că oficial Sarah J. Mass a devenit scriitoarea mea preferată, încântându-mă cu fiecare carte pe care aceasta o scrie. Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult să ajung la această serie, dar pe de-o parte mă bucur foarte mult că m-am putut bucura de ea așa cum trebuie. 

  După cum probabil toată lumea care nu a trăit sub o piatră ca și mine deja știe, Feyre este este mezina familiei și stâlpul de rezistență al acestuia aducând mereu mâncare pe masă. Cu un tată aproape olog și cu două surori răutăcioase, Feyre este obligată să meargă zilnic la vânătoare. Totul se schimbă în momentul în care aceasta omoară un lup care se dovedea a fi, de fapt un spiriduș. Fata este obligată să-și plătească datoria și trebuie să facă asta cu orice preț. Mai multe despre această carte puteți găsi aici. Momentan cartea nu se mai găsește pe piață dar curând va fi retipărită.

Rating:  

5. Regele Malefic (Făpturile Văzduhului, #2) de Holly Black


  Primele pagini ale acestei cărți nu m-au încântat absolut deloc, plină de strategii politice și de răzbunare. Eram pregătită să renunț și să nu mai continui seria, dar ceva m-a oprit și mă bucur că a făcut-o pentru că parcursul pe care l-au avut personajele a fost unul tumultuos, plin de răsturnări de situație care m-au lăsat rece. 
În caz că nu știți, poveste unei muritoare pe tărâmul zânelor continuă, Jude Duarte se trezește că are mai multă putere acum, când Cardan este Regele tărâmului și marioneta ei. Însă, mai multe despre această carte puteți citi aici, o puteți achiziționa de aici.

Rating:


Lecturi plăcute, pe data viitoare!
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu