joi, 31 august 2017

Game of thrones: George Martin a dezvăluit când va apărea Winds of Winter


eorge R.R. Martin s-ar putea să fi dezvăluit din greșeală data publicării celui de-al șaselea volum din seria îndrăgită pe plan multinațional, cu milioane de fani din toate colțurile lumii, Cântec de gheață și foc, cunoscută și sub numele de Urzeala tronurilor sau Game of Thrones.


De ani buni așteaptă o mulțime de oameni ca George să publice cel de-al șaselea volum din celebra lui serie și, se pare că, momentul se apropie din ce în ce mai mult. Recent autorul a declarat pe blogul său că este la luni depărtare de finalizarea acestui roman, ceea ce înseamnă că ar putea fi gata anul următor, în 2018.

Drept răspuns la niște articole „foarte ciudate” citite de el pe internet, Martin a mai scris și:
„Nu știu ce poveste e mai absurdă - cea care spune că am terminat cartea doar că nu o public dintr-un motiv abstract, sau cea care zice că nu am scris nicio pagină.”
Ambele, a mai adăugat autorul sunt „la fel de false și stupide”.

Romancierul a lucrat la The Winds of Winter din 2011, când a completat cel de-al cincilea volum din seria lui, Dansul dragonilor. De atunci, ecranizarea marca HBO, a mai adus milioane de cititori poveștilor lui Martin cu dragoni, război și dinastii regale. Cel de-al șaptelea sezon s-a sfârșit de curând, luându-i-o cu mult înainte aventurilor din romanele lui Martin.


La începutul lui 2016, Martin le-a spus cititorilor că „a fost mult scris. Sute de pagini. Zeci de capitole... Dar încă mai sunt destule de scris. Sunt încă cu luni în urmă de terminarea romanului.”


Postarea lui din acest weekend a oferit cea mai importantă informație de luni bune, și a sugerat că e posibil ca The Winds of Winter să fie publicat în 2018.




Le-a spus cititorilor lui că povestea Sons of Dragon, plasată în universul Westeros, va fi inclusă în noua lui antologie The Book of Swords, care va fi lansată în octombrie, Martin  a mai dezvăluit și că plănuiește două volume a „istoriilor false” ale lui despre regii Targaryen, din universul Westeros. Acestea vor fi numite Fire and Blood.

*cât de bineee arată coperta*

„Prima dintre acestea va acoperi istoria Westerosului lui de la Cucerirea lui Aegon până la regența regelui copil Aegon al III-lea. Aceasta va avea dimensiuni mari și va include (pentru prima oară) istoria detaliată a războiului civil al Targaryenilor, Dansul Dragonilor.” a scris Martin.


Primul volum din Fire and Blood e planificat pentru ultimele luni ale lui 2018 sau primele ale lui 2019, iar cel de-al doilea, „care va transmite istoria de la Aegon al III-lea până la Rebeliunea lui Robert, va fi scrisă pe larg, așa că aceea va mai dura câțiva ani,” a scris Martin.


„Dacă Winds sau primul volum din Fire and Blood va fi disponibil în librării pentru prima oară este greu de zis în acest moment, dar cred că veți primi o carte din Westeros de la mine în 2018... și, cine știe, poate două. Un om poate visa.” a mai adăugat el.
Share: