vineri, 31 martie 2017

Recomandările lunii martie

Martie s-a încheiat în sfârșit, și sper că ați avut o lună cel puțin la fel de grozavă ca voi. :) Vrem să știți că dacă sunteți vreodată în pană de idei literare, puteți veni în vizită pe blogul nostru la finalul fiecărei luni, pentru a vă recomanda cele mai noi și promițătoare apariții ale momentului, dar și cărți care ne-au impresionat enorm de mult în luna respectivă. 
P.S. Pentru a nu rata nicio postare, vă puteți abona la blogul nostru ;)

1. „Cei care merită să moară” de Peter Swanson
Cartea e pur și simplu incredibilă. Uitați aici un extras din recenzia mea, pentru a vă face o idee: „...acțiunea începe într-un aeroport. Ted e abordat de o tânără extrem de frumoasă, pe care însă nu o cunoștea până atunci. Ei încep să vorbească despre lucruri mărunte, până ajung la un subiect mai delicat: căsnicia eșuată a lui Ted. El e convins că soția lui îl înșeală cu constructorul lor și zice în glumă că ar vrea să o ucidă. Fata cu care s-a întâlnit, Lily, îi spune că dacă vrea cu adevărat asta, îl va ajuta.
Vânătorii devin dintr-odată vânați, în acest joc al morții inițiat de Lily, iar curând vom descoperii că singurii participați adevărați sunt Lily și Miranda, soția lui Ted, a căror trecuturi se intersectează în mod miraculos.” Cartea asta a devenit una dintre preferatele mele și garantez că vă va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.
O puteți cumpăra de aici.


2. „Obeliscul negru” de Erich Maria Ramarque
Despre Obeliscul negru  v-am mai vorbit și în articolul 10 cărți despre genul de iubire care schimbă lumea, dar, voi relua și pentru cei care nu l-au citit. Acțiunea se petrece în celebra perioadă de după Al Doilea Război Mondial, când totul e distrus. Protagonistul vinde lespezi într-un cimitir dintr-un oraș provincial din Germania, însă, deoarece toate lucrurile se scumpiseră, iar banii erau foarte puțini, e nevoit să își caute un al doilea job, pe care îl găsește în capela unui spital de boli mintale, alături de aleasa sa, o pacientă cu probleme psihice... Pe vremea când scrisesem articolul, eram puțin dezamăgită să aflu că a fost odată tradusă și publicată la noi, dar acum nu se mai tipărește și imaginați-vă cât de tare m-am bucurat când am auzit că o să fie retipărită la Editura Polirom.
O puteți cumpăra de aici.

3. „Se numea Sarah” de Tatiana de Rosnay
Am tot amânat cartea asta pentru că nu o găseam niciodată în stoc pe elefant, dar în luna aprilie nu îmi mai scapă. Pun pariu că după ce o să îi citiți descrierea, o să vă îndrăgostiți deja de poveste: „Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiță evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopții, împreună cu părinții ei, de poliția franceză, dar nu înainte de a-și încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.
Paris, mai 2002: Julia, o jurnalista americana, stabilita de multi ani la Paris si maritata cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorarii a saizeci de ani de la acest eveniment de trista amintire in istoria Frantei. In timpul investigatiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah, si simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe masura ce se adanceste in trecutul ei, lucrurile pe care le afla o tulbura si o fac sa-si puna intrebari cu privire la propria existenta.
Se numea Sarah este povestea induiosatoare a doua familii unite de un secret teribil, dar si o tulburatoare pagina de istorie: Tatiana de Rosnay descrie o intamplare reala din Franta aflata sub ocupatie si rupe tacerea care inconjoara un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.”
O puteți cumpăra de aici.

4. „Zei americani” de Neil Gaiman
Chiar dacă nu sunt o mare fană a legendelor grecești, țin minte că odată cineva a comparat serialul Supernatural cu această carte și mi-a stârnit curiozitatea. Acum am citit declarația regizorului serialului și sunt practic vândută: „Sunt un mare fan al lui Neil Gaiman, e atât de isteț,tare și cu picioarele pe pământ și iubesc să vorbesc cu el... am furat de la Neil totul de la a la z. Supernatural e practic o combinație între Sandman și Zei americani.” - Kripke. Deci mă aștept la o carte plină de suspans și magie, și sunt sigură că o să-mi placă enorm de mult, la fel și vouă, mai ales dacă sunteți fani Supernatural. Și ca să fiu sinceră, nici coperta nu strică. :) 
Cartea poate fi cumpărată de aici.

5. „Rosy & John” (Verhoeven #3) de Pierre Lamaitre
Ok, deci la noi fuseseră publicate așa: volumul 1, 2 și 4. Chiar nu înțelegeam de ce, adică e o serie atââât de frumoasă și e păcat să nu o înțelegi complet. Vă dați seama că am început să sar în sus de bucurie când am auzit că se va traduce într-un final și volumul 3. Dacă nu v-ați apucat încă de Verhoeven, tot ce vă voi zice e că e plină de gore (deci poate fi foarte înfricoșetoare uneori), e genial construită și vă va ține cu sufletul la gură... și că se află în topul cărților mele preferate :D 
Nu pot să nu menționez: coperțile astea exprimă atât de multe și le ador, good job, editura trei! :)
Cartea poate fi cumpărată de aici.

6. „Ucide-l pe tata” de Sandrone Dazieri
Asta e cartea pe care o citesc în momentul de față, primită de la editura Crime Scene Press :) Când am început-o, sincer, nu știam la ce să mă aștept, deoarece n-am mai citit niciodată cărți scrise de autori italieni. Chiar dacă mă cam încurcă uneori numele astea ciudățele, nu pot spune că e un defect al cărții, care e bestială până acum și extrem de inteligent construită. Cel mai mult apreciez la ea talentul lui Dazieri de a crea personaje palpabile, cu atâtea defecte și într-o stare mintală deplorabilă, care sunt totuși foarte puternice și de neoprit. Voi reveni în curând și cu o recenzie.
Cartea poate fi cumpărată de aici.

7. „Trei coroane întunecate” de Kendare Blake
Pe cartea asta am pândit-o încă de când am auzit că va fi publicată (în engleză). Motivul principal era că am citit Anna în veșmânt de sânge, scrisă tot de această autoare și mi-a plăcut extrem de mult, deci am așteptări mari și de la cartea de față.
Pe insula magică în care se petrece acțiunea, se nasc în fiecare an câte un set de triplete, trei moștenitoare la tron, fiecare posedând darul ei unic.
Surorile trebuie să se lupte pe viață și pe moarte pentru a fi încoronate, așa că ultima rămasă în picioare după bătălia supremă dată între ele, va câștiga. Recent, a apărut și volumul al doilea și cred că va fi tradus și la noi.
Cartea poate fi comandată de aici.

8. „Crede-mă, te mint” de Mary Elizabeth Summer
În primul rând, m-a atras titlul. „Crede-mă, te mint” e un thriller care te va sensibiliza, despre o fată săracă, trimisă la liceu în oraș de tatăl ei pentru o viață mai bună. Singurul mod de a se integra printre colegi e de a minți. Într-o zi tatăl ei dispare și fata se simte nevoită să meargă în căutarea lui cu ajutorul unor prieteni de a-i ei.
Dar minciunile încep să o bage în probleme mari, iar tinerii se vor vedea încolțiți din toate părțile de asasini plătiți, personaje dubioase și secrete de familie. Mie mi se pare că sună foarte interesant.
O puteți cumpăra de aici.



9. „Vulpea și steaua” de Coraline Blackford-Smith
Cartea aceasta a fost scrisă de ilustratoarea colecții simpliste, dar de efect Hardback Classics de la Penguin. Vulpea și steaua e o adevărată capodoperă de artă. E împânzită cu imagini minunate, cu care te vei răsfăța vizual, de la un capăt la altul și spune povestea unei vulpițe singuratice, a cărei prietenă era doar o stea de pe cer, ce îi lumina calea.
Deși e destinată mai mult unui public pueril, cred că am învățat și noi de la Prințul fericit că uneori, cărțile pentru copii au cel mai puternic mesaj și cred cu tărie că aceasta e una dintre acele cărți.
O puteți cumpăra de aici.

10. „Carol” de Patricia Highsmith

Acum vom merge un pic în sfera LGBTQ+. Carol e un fel de prinț și cerșetor. Cu femei. Care se îndrăgostesc între ele.
Therese e o vânzătoare la un magazin, iar Carol e o tânără înstărită proaspăt divorțată. Când cred că au găsit fericirea până la adânci bătrâneți împreună, Carol e pusă să aleagă între Therese și fetița ei.
Nu am mai citit până acum o carte cu lesbiene, nici măcar una LGBTQ+ *shame on me*, dar chiar aș vrea să încerc, deoarece e un subiect tare interesant și cred că v-ar plăcea și vouă. :)
Cartea o puteți cumpăra de aici.


Aceasta a fost lista mea cu recomandări. Care e a voastră? :D
Share:

Un comentariu: