joi, 30 martie 2017

Înainte să te cunosc: Diferenţe între carte şi film



Bună seara, cititori! Încă de când am terminat de citit ''Înainte să te cunosc'' şi am vizionat şi filmul, am vrut să scriu acest articol. Vă voi vorbi despre diferenţele dintre film şi carte, mai exact părţile lipsă din film, care erau destul de importante sau drăguţe.
Atenţie! Conţine spoilere din carte şi/sau film!
   




1. Filmul a tăiat partea din carte în care Will şi Louisa merg la castel, iar el o ''provoacă'' să meargă în labirint, însă ea are nişte experienţe urâte acolo. A fost batjocorită şi înjosită de câţiva băieţi, cu mult înainte să-l cunoască pe Will, pentru că nu putea găsi ieşirea din labirint. Acceptă şi... se pierde! Începe să plângă şi-l strigă disperată, iar al nostru făt-frumos, atunci când o aude, 'dă fuga' la ea, aşa cum poate. Cea mai drăguţă scenă e atunci când Will se enervează pe membrele lui, pentru imposibilitatea de a o strânge în braţe pe Lou şi reuşeşte, cumva, să îi prindă puţin mâna între degete.

2. Amanta lui Stephen Traynor, tatăl lui Will, este inexistentă. În film, relaţia dintre părinţii lui Will pare chiar puternică, însă el avea o amantă roşcată în carte, iar fiul său ştia despre ea. Imediat după moartea lui Will, părinţii săi se despart.     
                                                                                                                                                         




  3. Unde e sora lui Will, Georgiana? Vă zic eu, nu e. Cel puţin, nu apare în film. De fapt, scena în care Louisa află că e un fel de ''babysitter'' pentru Will e foarte grăbită şi bruscă, ceea ce e destul de rău pentru film, iar ea  nu află din conversaţia Mrs. Traynor - Georgiana.

4. Louisa şi Patrick sunt un cuplu de formă în film. În carte, ei erau un cuplu destul de puternic. Louisa locuise cu el o vreme, până ce să se despartă, iar ea să se mute în anexa casei lui Will. Unde sunt cicălelile lui Will despre Patrick? ''Alergătorul''.

5. Louisa nu-i spune lui Patrick despre dorinţa tetraplegicului de a se sinucide, iar Patrick nu îmbâcseşte presa cu această ştire.

6. Louisa nu intră în conversaţii cu alţi tetraplegici, pentru a afla ce-i determină să-şi continue viaţa şi cum se simt, şi nici nu prea se sinchiseşte să caute activităţi uşor accesibile pentru Will... 

7. Lou şi Will nu-şi fac tatuaje la fel în film. Scena asta mi s-a părut esenţială pentru film, pentru că pe mine m-a emoţionat foarte tare şi aş fi vrut să o văd şi acolo... Ea îşi făcuse o albinuţă pe şold, iar el îşi tatuase, undeva pe spate, ziua accidentului său...                       

8. În film, Lou nu-i spune lui Will că-l iubeşte, doar îi dă de înţeles asta, atunci când sunt în vacanţă, iar el îşi expune pentru prima oară dorinţa de a se sinucide, deşi ea ştia deja.

9. Will nu-şi exprimă nemulţumirea atunci când se întorc de la cursele cu cai, nu îi spune că ea a decis pentru el, când, de fapt, el urăște caii şi cursele cu cai.                                                          

Aş vrea să-mi spuneţi dacă voi aţi mai găsit şi alte diferenţe semnificative şi cum aţi compara cartea cu filmul. Până atunci, sper mult că v-a plăcut articolul şi ne ''citim'' în curând!
Share:

3 comentarii:

  1. Mi se pare asa interesant cum povestesti tu diferentele, ma faci sa incerc neaparat cartea. Filml nu l-am vazut in totalitate

    RăspundețiȘtergere
  2. Faptul ca am citit cartea cu vreun an inainte sa apara filmul, uitasem de unele scene menționate de tine. Cu toate ca ar fi fost frumos sa fi apărut și în film, pot sa înțeleg faptul ca multe detalii se pierd atunci când se ecranizeaza o carte, deoarece ar trebui sa dureze mult mai multe ore ca sa se poată păstra TOT. Oricum, sincer, la Me before you am fost pe deplin mulțumită de adaptarea carte - film. Dar e întotdeauna fain sa citesc câte un articol de genul acesta. Așa că thumbs up! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit si cartea, vazut si filmul. Cea mai mare diferenta intre ele mi se pare relatia dintre ei...foarte puternica in carte, stransa...in film nimic...cam sec filmul! M-a lasat rece! Cartea m-a impresionat maxim!

    RăspundețiȘtergere