luni, 30 noiembrie 2020

Unul dintre noi minte de Karen M. McManus

Titlu Original: One of us is lying
Genfantasy, mystery
Editura: Herg Benet
An de apariție: 2017
Număr de pagini: 386
Rating: ⭐️⭐️⭐️
„ Ăsta e genul de om pe care îl poți omorî și apoi să scapi - cel pe care toată lumea îl vrea mort.”


http://thecemeteryofbook.blogspot.com/search/label/mystery

Sinopsis: 

    Unul dintre noi minte e povestea a ceea ce se intampla cand cinci straini ajung in clasa de detentie a scolii, iar numai patru ies de acolo in viata. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns.

Fii atent la toate detaliile si poate vei fi tu cel care va rezolva enigma: Intr-o dupa-amiaza de luni, cinci elevi de la Liceul Bayview intra in camera de detentie. Bronwyn, tocilara, va merge la Yale si niciodata nu incalca vreo regula. Addy, printesa, este frumoasa populara a liceului. Nate, delincventul, este deja eliberat conditionat dupa ce a fost prins vanzand droguri. Cooper, atletul, este starul echipei de baseball. Si Simon, proscrisul, este creatorul unei faimoase aplicatii de mobil care lanseaza barfele fierbinti ale liceului. Atata doar ca Simon nu mai iese de la detentie. La finalul orei in care cei cinci trebuie sa-si ispaseasca pedeapsa, Simon moare. Potrivit anchetei, decesul nu este un accident. Luni moare, iar marti apar dezvaluiri senzationale programate de el despre cei patru colegi care i-au fost alaturi in clipa mortii, ceea ce ii transforma rapid in suspecti. Daca nu cumva criminalul este altcineva si se afla in libertate… Toata lumea are secrete, nu? Ceea ce conteaza e cat de departe ai merge ca sa le protejezi.                                                          
              

Părerea mea:

Un mystery care se vrea a fi de excepție, însă pe mine nu prea a reușit să mă dea pe spate, modul în care povestea, interesantă de altfel, a fost scrisă mi-a dat bătăi de cap și mult de gândit. Un mod simplu, pueril care nu reușea să te țină conectat cu povestea, nu am reușit să relaționez cu personajele din lipsa descrierii acestora, acțiune confuză, o imitație ieftină după minunatele povești ale lui Hercule Poirot.

Patru adolescenți sunt prinși la mijloc de un caz straniu, o crimă la detenție, o crimă “foarte bine gândită” un perfect-timing așa cum doar in filme se poate vedea. 
O tocilară, fata populară, delicventul școlii și sportivul faimos sunt principalii suspecți, oamenii care ar avea motive întemeiate să-l omoare pe Simon, ei și mulți alți elevi din școală a căror viață a fost distrusă de site-ul elevului „minune”, Despre Asta, Site unde se auzeau “cele mai picante” ultime bârfe din liceul Bayview, bârfe neștiute de către nimeni și mereu adevărate. Ura subnutrită pe care Simon o arăta pentru colegii săi arăta faptul că era un prost-scris, exclus din toate „găștile” și eliminat ușor, ușor de pe listele tuturor de prieteni. Atenția după care tânjea nu era îndreptată în spre el, pentru că nu făcea nimic remarcabil așa ca a deschis site-ul “Despre Asta” în speranța că lunea se va teme de el, va cădea la picioarele lui cerându-i iertare, doar că viața reală l-a lovit din plin, site-ul i-a adus, în schimb, moartea.

„ Jake încă nu vorbește cu mine, și îmi e atât de dor de el, de parcă am fost spulberată de o explozie nucleară și din mine au rămas numai cenușa și fragmente de oase.“
După cum spuneam și mai sus, modul în care povestea a fost scrisă nu m-a impresionat, am citit cărți cu tentă polițistă mult mai bune și poate aveam niște așteptări mult prea ridicate datorită publicității și valului de păreri pozitive pe care le-am auzit despre această carte, mă așteptam să mă dea pe spate, însă mi-am dat seama că este o lectură ușoară. Poți să-ți dai seama foarte ușor cine este, de fapt criminalul, firul povestirii nefiind deloc antrenant, foarte multe indicii i-au scăpat autoarei, multe lucruri care s-au bătut cap în cap și multe altele fără sens.

Per total, vă recomand cartea, asemenea unei lecturi ușoare de iarnă, relaxantă si catchy pentru publicul restrâns. Lecturi plăcute! 

Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu