marți, 24 noiembrie 2020

Crima perfectă: Instrucțiuni pentru fete cuminți de Holly Jackson . Recenzie

            

    Tendința noastră umană este de a vedea persoanele frumoase la înfățișare ca pe niște îngeri lipsiți de vreo pată. Comunitatea din orășelul Little Kilton nu face vreo excepție, în ochii lor Andie Bell - frumusețea care a pierit în mod tragic, este o victimă demnă de o elegie. Toate articolele din presă îi plâng moartea, însă curând adevărul va ieși la iveală. Când aparențele se vor nărui, ce va rămâne din amintirea lui Andie Bell?

        Crima perfectă: Instrucțiuni pentru fete cuminți este un volum încărcat de suspans. Acțiunea este alertă, autoarea nu lasă timp de a procesa informația, căci imediat ne oferă una nouă care ne face să ne îndoim de tot ceea ce știam până atunci. Misterul se conturează evolutiv, crescând în intensitate pe măsură ce dăm paginile.

        Personajele nu sunt memorabile, ci mai degrabă, niște stereotipuri specifice genului thriller YA. Pip este tipa super-inteligentă, Ravi este băiatul neînțeles, care învață să își recapete încrederea în oameni. Sal, presupusul ucigaș este portretizat drept angelic și așa mai departe...

       Acesta a fost un punct minus al cărții: faptul că nimic nu e plauzibil. Pip convinge cumva toți martorii la crimă să vorbească, doar pentru că are un proiect pentru la școală. Merge să confrunte un traficant de droguri și, apoi, un criminal. Dă o spargere într-o casă (și nu e prinsă). Să nu mai spun că totul se întâmplă atât de convenabil pentru ea, dar da, până la urmă e o poveste Young Adult, nu pot avea pretenții de capodoperă a genului thriller.

       În ciuda tuturor hibelor ei, Crima perfectă este o carte care se citește rapid, și e uimitor de captivantă, îți stârnește încă din prima interesul pentru a afla ce a avut loc mai exact în seara de 20 aprilie. Așa că, dacă căutați o scăpare din realitate, nu mai așteptați și teleportați-vă în lumea cufundată în ceață din Little Kilton. Și nu uitați să-mi ziceți cum vi s-a părut cartea!

Lecturi plăcute!

xoxo, Miha   


Share:

Un comentariu:

  1. MGM Resorts (MGM) - Mississippi Hospitality - JTM Hub
    MGM 정읍 출장마사지 Resorts (MGM). Contact information, address, hours, map, phone number, 통영 출장안마 and more at 동두천 출장안마 www.mgmresorts.com. MGM Resorts is one of 오산 출장샵 the largest 고양 출장안마 casinos in Mississippi.

    RăspundețiȘtergere