duminică, 4 august 2019

Regatul ceții și al furiei de Sarah J. Mass (recenzie, editura Rao)

Titlu original: A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and roses, #2)
Gen: fantasyyoung adultromance
Editura: Rao
An de apariție: 2015
Număr de pagini: 699
Rating:  
Cartea poate fi achiziționată de aici.
În orice caz, era mai ușor să nu fiu nevoită să dau explicații. Să nu trebuiască să-i spun că, deși îl eliberasem și îi salvasem poporul și tot Prythianul de Amarantha… mă distrusesem.

Și eu credeam că nici măcar veșnicia nu-mi era îndeajuns ca să îmi revin.
            

   Mi-a plăcut cartea, am adorat-o și am savurat-o până la ultimul paragraf, până la ultimul cuvând care m-a lăsat complet șocată. Vă spun de pe acum, această recenzie va conține spoilere pentru că nu mă pot abține, simt nevoia să dezbat cu voi niște lucruri importante care mi-au atras atenția, însă nu vă faceți probleme, paragrafele care conțin spoilere vor fi anunțate.

  După cum probabil toată lumea știe deja, lumea lui Feyre s-a schimbat total, a trecut de la omul simplu și sărac care făcea tot posibilul pentru cele două surori și pentru tatăl ei la femeia puternică care vindecă și ajută teritorii întregi. Trebuie să recunoaștem, o schimbare drastică, cam bruscă dar o acceptăm așa că deh... ne place prea mult seria și putem să trecem cu vederea câteva greșeli „neînsemnate”.
Dacă încă nu v-ați apucat de această serie (în ce fel de peșteră trăiți?) vă rog din suflet nu căutați detalii, fan art-uri sau alte poze cu personajele principale pentru că internatul și mai ales Instagramul este plin de spoilere cu personajele noastre preferate, spoilere... destul de mari și enervante care strică plăcerea lecturii, cum ar fii... ochii violeți? Ok, vorbim despre ei în secțiunea menționată anterior.
Mi-a plăcut foarte mult firul poveștii și mi se pare că totul a decurs absolut normal fără situații exagerate care să strice farmecul așa cum se întâmplă în general. 
Relația lui Feyre alături de Tamlin nu mai este una atât de fericită având în vedere că femeia nu se mai simte împlinită alături de el, viitorul ei soț nu este bărbatul ideal la care orice fată visează de mică, se transformă mai degrabă în gardianul ei, îngrădindu-i libertatea și spălând parcă toată vlaga din ea.
-Deci, nu vrei să te căsătorești cu mine?
-Bineînțeles că vreau. Bineînțeles că vreau. Vocea mi se sparse. Dar tu… Tamlin… Zidurile mă apăsau. Liniștea, gărzile, privirile fixe. Ce văzusem astăzi la Tithe! Mă înec, am reușit eu să spun. Mă înec. Și, cu cât mai mult faci asta, cu cât gărzile… Ai putea la fel de bine să mă bagi cu capul sub apă.”
  După tot ce a suportat fata pentru a salva regatul, pentru a-l salva pe el, relația toxică oferită în schimb este un mare minus care duce la dezbin. 
Însă, în urma pactului care a venit la pachet odată cu salvarea lumii, un pact făcut cu o personă nepotrivită, din perspectiva lui Tamlin. este scăparea fetei, singura poartă deschisă care o duce cu drag spre o lume mai bună. 

The Art of Charlie Bowater: ACOTAR, ACOMAF, & ACOWAR - dePepi

  Viața fetei se schimbă total aflând secrete noi și făcând legături noi, își dă seama că a trăit pentru foarte mult timp înconjurată de minciuni și în momentul în care totul iese la iveală are o alegere de făcut, una care îi schimbă viața total.

Spoiler-Alert

  Iar acum, pentru cei care au citit cartea, o secțiune specială.
Mi-a plăcut foarte mult modul în care Rhys nu a renunțat de la bun început în ciuda faptului că Feyre îi era 100% loială lordului regatului Primăverii, mi-a plăcut modul în care relația lor a înflorit și de apreciat a fost că lucrurile nu au fost deloc exagerate între cei doi, ÎNSĂ exagerat în poveste mi s-a părut modul în care autoarea l-a pus dintr-o dată într-o lumină proastă pe Tamlin și l-a scutit de toate probleme pe Rhys. Mi-ar fi plăcut să insiste mai mult pe relația dintre cei doi și să contureze altfel momente speciale pentru care am tânjit cu toții fiind cam rare!
Nu mi-a plăcut deloc modul în care scăpau basma curată din toate problemele, bine... nu chiar dar totuși, puțin suspans în plus n-ar strica!



Și în final, pentru a face și o concluzie, vreau să vă spun că vă recomand cu drag cartea și seria, eu m-am îndrăgostit de personaje, de acțiune și de modul de scriere încă din primele pagini. 


Recenzie în parteneriat cu editura:

Imagini pentru editura rao
Share:

2 comentarii:

  1. Ei, uite ce mare dreptate am avut! :)) La romance din asta siropos si lipsit de originalitate te si pricepi, este si pe gustul tau.

    Asa da! :)

    D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună, din nou! Nu cred că ai dreptul să-mi judeci alegerile literare și propriile păreri, atât timp cât nimeni de pe blogul nu te-a deranjat/judecat vreodată pentru că nu apreciezi un anumit gen literar am avea și noi aceeași rugăminte pentru tine! Mulțumesc anticipat!

      Ștergere