vineri, 12 iulie 2019

Recenzie: Blestemul vraciului (Cronicile Wardstone #2) de Joseph Delaney


Titlu original: Curse of the Bane
Gen: YAmysteryhorrorfantasy
Editura: Corint Junior
An apariție: 2006
Ediția: Hardcover
Număr de pagini: 430
Rating:           
Cartea poate fi achiziționată de aici.
„-Ai fost ucenicul domnului Gregory aproape șase luni, așa că ai avut destul timp să vezi lucrurile cu ochii tăi, zise ea. Și, între timp, te-a observat și Întunericul și o să încerce să te doboare. Așa că ești în primejdie, fiule, iar, o vreme, primejdia aceasta o să tot crească. Dar ține minte ce-ți spun. Și tu crești, de asemenea. Și crești repede. Fiecare răsuflare, fiecare bătaie a inimii tale te face mai puternic, mai curajos, mai destoinic. John Gregory se luptă cu Întunericul de ani de zile, pregătind calea pentru tine. Pentru că, fiule, când o să fii bărbat în toată firea, va fi rândul Întunericului să se teamă de tine. ”  
           

     În cel de-al doilea volum al seriei Cronicile Wardstone, primejdia cu care se confruntă Thomas Ward crește amenințător de mult, așa că acesta e obligat să dea dovadă de o adevărată doză de curaj și istețime pentru a-și salva prietenii din ghearele unui demon însetat de sânge. Blestemul vraciului e o carte unde mitul, ocultismul și ficțiunea istorică se împletesc și dau naștere la ceva uluitor.
      Thomas Ward, protagonistul, nu mai e copilul inocent  de la începutul seriei care se ascundea sub fustele mamei lui de fiecare dată când întâmpina o problemă. Chiar dacă este un ucenic înzestrat cu anumite abilități, ceea ce mi-a plăcut tare mult la acest roman este că el nu devine atotștiutor peste noapte, ci muncește sârguincios pentru a deveni o versiune mai bună a sa.
       Pentru Alice, destinul nu surâde nici de această dată. Un om tare puternic e la un pas de a o ucide, și ea reușește să scape doar cu ajutorul prietenului ei. Mi se pare foarte nedrept cum se așează ițele sorții în cazul lui Alice, ea încearcă mereu să fie bună, însă Întunericul pare să o atragă spre el ca un magnet. Fata trebuie să arate o mare tărie de caracter pentru a nu se abate de pe drumul cel bun.
       În acest roman descoperim o parte din trecutul învăluit în mister al vraciului și totodată, faptul că nici magistrul nu este oglinda perfecțiunii și că și el a făcut destule greșeli în anii tinereții lui, dar unele dintre ele vă vor șoca foarte tare. Vă las pe voi să descoperiți de ce.

       Pericolul cu care se confruntă Thomas, vraciul și Alice în Blestemul vraciului reprezintă o amenințare mult mai mare decât cea din volumul precedent. Urgia, cred că vă puteți da seama și după nume cât de prietenos este, e un demon însetat de sânge care poate citi gânduri, poate controla vise și poate să-și posedeze victima. Momentan este închis în Catacombe, dar pe măsură ce puterile lui cresc, el ar putea convinge pe cineva să-l ajute să evadeze, iar eroii romanului trebuie să impiedice cu prețul vieții lor ca așa ceva să se întâmple.
        De asemenea, legătura dintre Thomas și Alice crește și cei doi devin de nedespărțit. Mi se pare înduioșător când Alice îi spune lui Thomas că îi aparține, sau când Thomas e sfâșiat de gândul că Alice ar putea ajunge vreodată într-un puț din grădina domnului Gregory, alături de celelalte vrăjitoare de soiul ei.
         Ca de obicei, al doilea volum din seria Cronicile Wardstone nu dezamăgește. Blestemul vraciului este un roman plin de mister, încărcat cu situații limită și cu niște personaje memorabile, pe care cu siguranță le veți îndrăgi. Seria continuă cu volumul 3, Secretul Vraciului.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu