luni, 6 mai 2019

TBR | Ce cărți vreau să citesc în luna mai?

Pentru că vreau să fiu productivă în luna mai și pentru că, de această dată, vreau să mă țin chiar și cu dinții de cărțile pe care mi le-am propus, am decis să fac asta public. M-am gândit că o să fiu mai stimulată să citesc dacă o să fie articolul acesta, aici pe blog. 
Luna aceasta mi-am propus să citesc cinci cărți, nici prea mult, nici prea puțin, dar totuși pentru o perioadă aglomerată așa cum e luna mai, eu spun că acest număr de cărți este numai bun. Voi câte cărți ați spus pe TBR?  Rămâneți cu mine pentru a le vedea pe ale mele.😃


1. Un Lucru Absolut Remarcabil de Hank Green


Într-o noapte, întorcându-se de la muncă, April May, o tânără de 23 de ani, descoperă, din întâmplare, o reprezentare de trei metri a unui robot îmbrăcat în armură de samurai pe care îl botează Carl. Numai că statui similare se pare că există peste tot în lume și întreaga omenire devine, peste noapte, de-a dreptul obsedată să înțeleagă cine sunt, de unde au apărut, cine le-a creat și, mai ales, cărui scop slujesc bizarele monumente care seamănă prea mult cu puternicii Transformeri ca să nu facă parte dintr-un plan.

Iar April, ca descoperitoare a straniilor Carli, se vede aruncată chiar în mijlocul unei furtuni mediatice, care îi transformă viața, relațiile și felul de a fi.

Un lucru absolut remarcabil este un roman captivant despre ce înseamnă să fii om în epoca internetului, YouTube-ului și a atotputernicelor rețele de socializare.

cartea poate fi achiziționată de aici



2. Moștenitoarea Focului (Tronul de Cleștar, #3) de Sarah J. Mass


Celaena Sardothien şi-a negat harul magic vreme de zece ani. Acum,
singura ei dorinţă este să răzbune moartea prietenei ei Nehemia, iar
regele din Adarlan este principalul vinovat. Pentru a-şi duce la
îndeplinire planul, Celaena, moştenitoarea de foc a unui regat distrus,
va călători în Wendlyn, un ţinut îndepărtat în care magia încă mai
dăinuieşte. Va reuşi oare temuta asasină să îşi accepte moştenirea
nemuritoare, învingându-şi teama de necunoscut? Până unde va fi ea
dispusă să meargă pentru a-şi îndeplini promisiunea făcută Nehemiei?
cartea poate fi achiziționată de aici


3. Ephilate de Cristinne C. C.



Ne aflăm într-o Nouă Lume ce se zbate să supraviețuiască în urma unui eveniment cataclismic ce a avut loc cu mai bine de cinci sute de ani în urmă, o lume în care oamenii încearcă pe de-o parte să reconstruiască, iar pe de altă parte, să lupte împotriva unei boli cumplite și misterioase. Însă există și alte creaturi ce trăiesc printre ei, Ephialte și Umbre.
Alisia Iacob, o tânără impulsivă, non-conformistă, un Ephialt novice, abia trecută de Inițiere, se trezește aruncată dintr-o banală coincidență într-o serie de evenimente ce o plasează în mijlocul unui adevărat conflict între ephialte și dușmanii acestora, Umbrele.
Descoperind din întâmplare intrigile țesute de unul dintre cei mai importanți și puternici oameni, secrete ce pun în pericol atât viața oamenilor, cât și a Ephialtelor, Alisia devine ținta principală a mai multor dușmani.
Pentru a supraviețui, se vede nevoită să lege alianțe neașteptate, dar și să-și descopere abilități surprinzătoare și periculoase.
În mijlocul tuturor acestor evenimente ce se succed cu rapiditate, la fel de neprevăzută este și descoperirea primelor atingeri ale pasiunii, pentru ca, la fel de brusc, să fie curmate de resentimente vechi și înrădăcinate.
cartea poate fi achiziționată de aici


4. Prințesa de Cenușă de Laura Sebastian


Timp de zece ani, Theo este captivă în propriul palat. Îndură abuzul neîncetat și batjocura Kaiserului și a curtenilor săi. E lipsită de putere și supraviețuiește în această lume nouă doar îngropând-o adânc în ea pe fetița care a fost odată.

Apoi, într-o seară, Kaiserul o forțează să facă inimaginabilul. Cu mâinile pătate de sânge și cu speranța că își va recăpăta tronul pierdut, ea își dă seama că nu este destul doar să supraviețuiești. Theo are o armă: propria minte, mai ascuțită decât orice sabie. Iar puterea nu se câștigă întotdeauna doar pe câmpul de bătălie.

Timp de zece ani, Prințesa de Cenușă își vede țara prădată și poporul înrobit. Dar totul încetează acum.
cartea poate fi achiziționată de aici


5. A Curse So Dark and Lonely de Brigid Kemmerer


Break the curse, save the kingdom.

Prince Rhen, the heir to Emberfall, is cursed. Forced to repeat the autumn of his eighteenth year over and over, he can only be freed by love. But at the end of each autumn he is transformed into a beast hell-bent on destruction, and after so many failed attempts, his kingdom and its people are barely holding on.

Harper's life has never been easy, but she's learned to be tough enough to survive. She won't let anything hold her back, not her cerebral palsy or her mother's deteriorating health. But when she is sucked into Rhen's world, nothing is as it seems. Powerful forces are standing against Emberfall ... and it will take more than a broken curse to save it from utter ruin.


Până data viitoare, hugz!


Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu