miercuri, 6 februarie 2019

Top 10 cărți pe care trebuie să le citești dacă ți-a plăcut Regina Roșie.

 Trebuie să fiu sinceră cu voi și să vă spun direct. Am fost obsedată. Am fost obsedată de seria Regina Roșie. A fost una din acele cărți pe care le adori chiar din primele pagini dacă ești un fan al distopiilor. Și pentru ca mi-a plăcut atât de mult, mereu am încercat să regăsesc această poveste, sau măcar frânturi din ea în diferite cărți. 
   Dacă aveți aceeași problemă și vă regăsiți în spusele mele, atunci ați nimerit unde trebuie pentru că o să vă arăt 10 cărți pe care vreți să le citiți dacă ați îndrăgit Regina Roșie.



10. Blestemul câștigătorului de Marie Rutkoski.

Related imageColectia Leda Edge dedicata segmentului young adult se completeaza cu o noua aparitie: Blestemul castigatorului de Marie Rutkoski, prima parte a trilogiei Blestemul castigatorului.
    Intr-un imperiu care se desfata cu razboaie si cu inrobirea celor invinsi, Kestrel, fiica unui general, are doar doua posibilitati: sa se inroleze in armata sau sa se casatoreasca. Dar lumea ii este data peste cap atunci cand isi intalneste sufletul-pereche – un sclav ai carui ochi par sa sfideze intreaga lume. Urmandu-si instinctul, sfaraeate prin a-l cumpara pentru o suma imensa de bani. Insa baiatul detine un secret, iar Kestrel afla in curand ca pretul pe care l-a platit pentru o alta fiinta umana e mult mai mare decat si-ar fi putut imagina.

9. Banda celor șase ciori de Leigh Bardugo

Imagini pentru banda celor sase ciori Sase proscrisi periculosi... O misiune imposibila...
    Ketterdam: un centru infloritor al comertului international, unde poti gasi orice daca esti dispus sa platesti pretul – si nimeni nu o stie mai bine decat Kaz Brekker, un hot de geniu. Lui Kaz i se propune sa dea o lovitura extrem de periculoasa, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate sa actioneze de unul singur…
    Asa ca iata care este banda lui:
  - Un condamnat insetat de razbunare.
  - Un tragator impatimit de jocurile de noroc.
  - Un fugar cu un trecut privilegiat.
  - O spioana poreclita Fantoma.
  - O Sfasie-Inimi care isi foloseste puterea ca sa supravietuiasca intr-un cartier rau famat.
  - Un hot cu darul evadarilor imposibile.
    Kaz si echipa lui sunt singurii care pot impiedica distrugerea intregii lumi – daca nu se ucid mai intai intre ei.

8. Trei coroane întunecate de Kendare Blake 

Image result for trei coroane intunecateIn fiecare generatie de pe insula Fennbirn se naste un set de triplete: trei regine, toate mostenitoare cu drepturi egale la coroana si fiecare posedand puteri magice mult ravnite. Mirabella stapaneste cele patru elemente, e capabila sa starneasca valvatai lacome de foc sau furtuni violente doar pocnind din degete. Katharina este o otravitoare si poate inghiti cele mai ucigatoare veninuri fara sa simta aproape nimic. Arsinoe domina natura si despre ea se spune ca ar avea harul de a face sa infloreasca cel mai rosu trandafir si sa imblanzeasca cel mai aprig dintre lei. Dar pentru a deveni Regina Incoronata nu e nevoie doar de originea regala. Fiecare sora trebuie sa lupte pentru asta. Si nu e doar un joc in care cineva castiga sau pierde…e o lupta pe viata si pe moarte. In noaptea in care surorile implinesc saisprezece ani, batalia incepe.

ULTIMA REGINA RAMASA IN VIATA PRIMESTE COROANA.

7. Jocul Coroanei de Evelyn Skyre 

Imagini pentru jocul coroanei Colectia Leda Edge se completeaza cu un roman despre magie, putere si pericol, construit special pentru indragostitii de literatura young adult: Jocul Coroanei de Evelyn Skye.

    Exista lucruri mai periculoase decat un strop de magie... Vika Andreieva poate starni zapada si poate transforma cenusa in aur. Nikolai Karimov poate vedea prin pereti si poate face sa apara poduri din senin. Ei sunt magi - singurii din Rusia - iar tarul, amenintat de Imperiul Otoman si de kazahi, are nevoie de un Mag Imperial puternic alaturi de el. Si astfel initiaza Jocul Coroanei, un duel al abilitatilor magice. Castigatorul jocului va primi puteri de neimaginat. Pe cel invins il asteapta moartea. Jocul Coroanei nu trebuie pierdut.

6. Cititoarea de Traci Chee

Image result for cititoarea librisCartea intai din seria Marea de Aur si Cerneala.
Una dintre cele mai bune carti ale anului 2016 conform Kirkus, NPR, Buzzfeed, Bustle, School Library Journal • Bestseller New York Times
Sefia stie ce inseamna sa supravietuiesti. Dupa ce tatal ii e ucis cu brutalitate, tanara dispare in salbaticie impreuna cu matusa ei, Nin, care o invata sa vaneze si sa fure. Dar dupa ce Nin este rapita, Sefia ramane complet singura si niciuna dintre tehnicile de supravietuire invatate nu o pot ajut sa dea de urma matusii ei. Singurul indiciu pe care il are este un obiect dreptunghiular straniu, despre care va afla ca e o carte, un lucru nemaipomenit intr-o societate neinstruita. Cu ajutorul cartii si al unui strain misterios (care are propriile lui secrete intunecate), Sefia porneste sa-si salveze matusa si sa-i pedepseasca pe cei responsabili de moartea tatalui ei.

5. Rebelul Nisipurilor de Alwyn Hamilton

Image result for rebelul nisipurilorPrimul volum din seria Rebelul nisipurilor
Goodreads Choice Awards pentru romane Young Adult in 2016
Oamenii stapanesc desertul Miraji, in salbaticie cutreiera bestii mitice, iar prin alte parti se zvoneste ca djinnii inca se folosesc de magie. Pentru oameni e o lume necrutatoare, mai ales daca esti sarac, orfan sau femeie.
Amani are nisipul in oase, nimereste intotdeauna tinta, dar isi doreste sa paraseasca desertul, unde nu-i mai ramane decat sa moara sau sa se casatoreasca. Un strain ii ofera ocazia sa fuga, calare pe un cal mitic. Visul i se implineste pe fundalul unei rebeliuni impotriva sultanului, iar misteriosul strain cu care pleaca ascunde mai multe secrete decat pare.

4. Și mă întunec de Kiersten White

Imagine similară Nimeni nu se asteapta ca o printesa sa fie violenta. Dar asa este Lada Draculea. Inca de cand ea si blandul ei frate mai mic, Radu, au fost smulsi din tara lor, Valahia, si au fost lasati de tatal lor la curtea otomana, pentru a fi crescuti acolo, Lada a stiut ca neindurarea este cheia supravietuirii. Ea si Radu sunt sortiti sa fie pioni intr-un joc plin de cruzime, in care la fiecare miscare a lor o sabie nevazuta li se leagana deasupra capului. Caci descendenta lor, care ii face atat de speciali, ii transforma totodata in tinte. Lada ii dispretuieste pe otomani si asteapta rabdatoare, planuindu-si razbunarea pentru ziua in care se va intoarce in Valahia si isi va cere dreptul castigat prin nastere. Radu tanjeste doar dupa un loc in care sa se afle in siguranta. si cand cei doi il cunosc pe Mehmed, fiul singuratic si sfidator al sultanului, Radu simte ca si-a facut un prieten adevarat – iar Lada spera ca in sfarsit a gasit pe cineva vrednic de iubirea ei. Dar Mehmed este mostenitorul imperiului impotriva caruia Lada a jurat sa lupte – si pe care Radu il considera acum caminul lui. Lada, Radu si Mehmed ajung sa formeze un triunghi toxic ce intinde legaturile dragostei si loialitatii pana la punctul de rupere.

3. Tinerele Elite de Marie Lu

Image result for tinerele eliteSignorina Adelina Amouteru este unul dintre putinii copii care au supravietuit ingrozitoarei febre a sangelui, molima care a ucis mai bine de o treime din populatia Kenetterei. Cei ramasi au fost insemnati in cele mai stranii moduri si au capatat puteri atat de mari si neobisnuite, incat oamenii au inceput sa ii considere fapturi din alta lume. 

Pentru unii sunt adevarati demoni, monstri aducatori ai nenorocului, malfetto, iar pentru altii, preaiubiti copii ai zeilor, Tinere Elite...





2. O mare de lacrimi de Ruta Sepetys

Imagini pentru o mare de lacrimiNe aflam la finalul celui de al Doilea Razboi Mondial, in Prusia Rasariteana, unde mii de refugiati cauta cu disperare o cale de scapare din calea mortii. Printre acestia se afla si Joana, Emilia si Florian, ale caror vieti se intersecteaza pe drumul catre nava care le promitea salvarea, Wilhelm Gustloff. Fiecare are secrete „incomode”, ca toti cei care traiesc vremuri de razboi, de fuga si de lipsuri. Uniti prin forta imprejurarilor, povestilor lor converg, iar paleta narativa se imbogateste in consecinta, deopotriva cu emotiile cititorilor care afla, intr-o rapida alternanta a perspectivelor, despre minciuni si revelatii, despre tradare si generozitate, despre violenta si autoamagire. Cu fiecare minut care-i apropie de tarmul izbavitor, isi inving neincrederea si isi consolideaza speranta. Dar, tocmai cand credeau ca au reusit, intervine inevitabilul had al sortii. Nationalitatea, cultura, educatia, statutul social nu mai conteaza atunci cand zece mii de suflete – adulti si copii – se vad nevoite sa lupte pentru supravietuire.

1. Elias și spioana cărturarilor de Sabaa Tahir.

Image result for elias si spioana carturarilorElias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – si, in secret, cel care isi doreste cel mai putin sa se afle acolo. Aflat pe punctul de a dezerta, se vede obligat sa participe la o competitie nemiloasa al carei castigator va fi desemnat imparat.     
Laia face parte din clanul Carturarilor, inrobit de multi ani de catre Razboinici. Cand fratele ei este arestat sub acuzatia de tradare, Laia ia legatura cu miscarea de rezistenta impotriva asupritorilor, in speranta ca ii vor elibera fratele. In schimbul ajutorului, rebelii ii cer sa se strecoare in Academie si sa spioneze pentru ei.
Cand Elias si Laia se intalnesc, isi vor da seama ca legatura dintre ei este mult mai puternica decat ar fi crezut vreodata si ca soarta Imperiului se afla in mainile lor. Destinele li se incruciseaza intr-o poveste care se citeste cu sufletul la gura, despre curaj, iubire, loialitate si libertate, intr-o lume in care totul le este potrivnic.

Toate cărțile pot fi achiziționate de aici(click pe poze):

Hughz, Adela!
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu