marți, 4 iulie 2017

Mă pierd în tine - Părere & Concurs

Pentru că sunt o zână bună, am de gând să vă ţin în suspans până la sfârşit. Mai întâi vă povestesc despre carte, apoi concursul. Să nu săriţi peste părerile mele, poate vă vor ajuta să participaţi la concurs! :)

Nu e tocmai o recenzie. Mai degrabă, o discuţie. Puţin mai scurtă, ce-i drept, dar sinceră.

 Vă las aici o descriere a cărţii, apoi vă povestesc perspectiva mea.

Prima dragoste a mea a fost Kyle; era fratele mai mic al lui Colton Calloway. Kyle a fost primul din toate punctele de vedere. Apoi, intr-o furtunoasa seara de august, a murit, si odata cu el a murit si cea care am fost eu. Colton nu m-a invatat cum sa traiesc. Nu mi-a vindecat suferinta. Nu m-a facut sa-mi revin. M-a invatat cum sa sufar mai mult, cum sa indur totul, si, in cele din urma, cum sa ma vindec. Nell Hawthorne e indragostita de cel mai bun prieten al ei de-o viata, Kyle Calloway. Proaspata lor iubire e indestructibila, si viata e plina de promisiuni; dar, intr-o seara, Kyle moare subit intr-un tragic accident, iar Nell se schimba pentru totdeauna. Il intalneste pe Colton, fratele mai mare al lui Kyle, prima data la inmormantare. Amandoi se lupta sa-si duca propria viata mai departe cat pot de bine; se intalnesc din nou in New York, iar Colton isi da seama ca Nell n-a reusit inca sa treaca cu adevarat peste socul mortii lui Kyle. Ea pare sa adaposteasca in suflet o durere adanc inradacinata, o povara grea de remuscare si regret. El stie ca n-ar trebui sa se amestece, dar nu se poate stapani. Increderea nu apare cu usurinta pentru niciunul dintre ei, si amandoi isi au demonii lor. Impreuna, ei descopera rostul suferintei si semnificatia tamaduirii, ca si importanta iertarii.

Pentru început, e o carte de dragoste, un YA destul de obişnuit, însă care are ceva mai special la începutul cărţii. În partea I a cărţii, este prezentată iubirea inocentă, apoi urmează durerea, suferinţa, mâhnirea supremă. Atât de apăsătoare, încât Nell nu a fost niciodată capabilă să-i dea drumul. Era mereu prezentă în inima ei, după moartea lui Kyle, dar, timp de doi ani, niciodată n-a vărsat lacrimi, n-a hohotit şi nici n-a suspinat. Toată vinovăţia şi suferinţa s-a răsfrâns asupra psihicului şi fizicului său, mutilându-se în ambele feluri. Fantasmele trecutului erau atât de prezente în viaţa ei, o urmăreau peste tot, în timp ce inima ei se împietrea tot mai mult.

Mi-a plăcut mult felul în care autoarea a prezentat toate aceste detalii, deşi într-un context cam ciudăţel pe care vă las să-l descoperiţi voi. La un moment dat, aveam impresia că şi Jasinda Wilder a trecut prin aceleaşi lucru sau ştie foarte bine despre ce vorbeşte. Despre un ocean de lacrimi şi mâhnire.

Apoi, în partea a II-a şi a III-a, Colton, fratele mai mare a lui Kyle, îşi face apariţia mult mai mult în viaţa lui Nell, ceea ce m-a ţinut puţin încordată şi m-a determinat să-mi placă doar prima parte, pentru că pur şi simplu mi se părea greşit.
Greşit era ce îşi făcea Nell, greşită era relaţia lor. Dar doar din punctul meu de vedere, poate următorul cititor o va vedea mult mai bine decât am văzut-o eu.

Atât de la mine. Per total, cartea a fost drăguţă, poate nu chiar pe gustul meu, dar sunt sigură că are mii de fani, iar următorul fan va porni chiar de aici. Câştigătorul concursului.

Câştigă cartea ''Mă pierd în tine'', de Jasinda Wilder:
Concursul de pe blog a fost anulat şi ne pare rău dacă am creat neplăceri, însă îl mutăm pe o altă pagină şi vă puteţi înscrie acolo.

Update: Concursul îl găsiţi AICI.

Mulţumim Editurii Epica pentru acest exemplar.
Share: