joi, 25 mai 2017

Noutăţile editurilor care publică autori români

Pentru că nu vreau să vă prezint direct cărţile, am zis să vă explic puţin de ce am ales să scriu acest articol. În ultimele luni am descoperit cărţi foarte frumoase, scrise de autori români; cărţi care m-au surprins în mod plăcut şi poveşti mai bune decât cele de peste ocean. Cu această ocazie, aş vrea să vă spun că autorii noştri merită toate laudele şi, cu siguranţă, merită să fie citiţi de voi.

Notă: Am ales trei edituri selectiv şi doar câteva cărţi, deci nu am reuşit să cuprind tot.

 Editura Quantum Publishers


                                            1. Aviatoarea, de Sandra Coroian


Aviatoarea Süre Vanay pornește în cea mai importantă misiune a vieții sale, care o poate propulsa spre un nivel mai înalt în rândul aviatorilor din Naram. Misiunea stranie pe care o primește, de a livra un mesaj la o adresă neștiută de nimeni, aflată la baza muntelui Histo, o trimite pe Süre într-o călătorie de neuitat.
Curiozitatea și curajul o 
împing spre limitele dintre spațiu și timp, făcând-o să se piardă chiar înainte de a ajunge la destinație. Locurile pe care le vede, oamenii pe care îi întâlnește și speranța nebună de a-și revedea fratele dispărut, o poartă într-o lume cu totul nouă și misterioasă.
Începe o aventură de neuitat alături de Süre Vanay, aviatoarea neînfricată și decoperă o lume plină de emoție, în care războiul stă să înceapă la fiecare pas, în care dragostea pare imposibilă și timpul devine relativ.


Recenzia celeilalte cărţi a autoarei, I.R.En, o găsiţi aici.

                                           2. Nebunul alb, de Allex Truşcă 

Cartea care te face să râzi, să stai cu sufletul la gură, să uiţi să respiri, şi să plângi, în timp ce eşti luat prin surprindere de nenumăratele întorsături de situaţie. Unde crearea lumii este interpretată într-un mod unic, iar Şah-ul nu mai e deloc doar un simplu joc de strategie. O carte care merită să fie citită cuvânt cu cuvânt, unde nu poţi risca să sari peste nimic, nici măcar peste o virgulă!
Sandra Coroian
                                       3. Dragonii din Anador, de Lisa Darlent                                                          
 Un oraş este trecut prin foc şi sabie, demonii roiesc pe cerul nopţii, iar plânsetul unui copil răsună în beznă.
Rătăcit pe meleaguri necunoscute şi ajungând în grija Antadorului, ultima barieră împotriva exteriorului, Yano se alătură gărzii orașului împreună cu Sayra, o tânără cu ochi de lup, și fratele său, Hiron. Scopul lui este găsirea unei căi de a-şi proteja ţinuturile natale, dar şi de a dezlega misterul existenţei unei lumi atinse din greşeală, de care este atras în mod inexplicabil. În timp ce prințul Calindor și Lander, comandantul gărzii regale, conduc grupul pe urmele vânătorilor de zei, umbra străvechiului Anador bântuie precum un spectru asupra tuturor.
După secole de ostilitate, un dragon și un demon se privesc în ochi, fiecare pândind mișcările celuilalt.

                                4. Ziua în care am învăţat să zbor, de Alina Şerban
Ca să nu mai fiu nevoită să scriu aceleaşi lucruri, vezi recenzia mea aici.        

Editura Herg Benet    
   
                                      1. Divorţul amanţilor, de Corina Ozon        

                   „Sunt Corina Ozon, cea care a disecat sufletul și mințile amanților și ți i-a pus pe tavă. Cea care a încercat, cu asumarea tuturor riscurilor, să te învețe să nu judeci, să nu fi prefăcut și să accepți să fii fericit. Ai fost șocat când ai văzut limbajul din Zilele amanților, realismul din Nopțile amanților și actualitatea din Amanții 3.0. Ai râs când mi-ai citit cărțile, poate te-ai întrebat cât e experiență de viață și cât fantezie. Cât este refulare și frustrare, și cât adevăr.

Stau într-un glob de cristal, pe care mulți nu-l ating, de teamă să nu se spargă și să aibă mult de lucru după aceea. Știi cât curaj am, chiar nebunesc, iar cu nebunii să nu te pui! Am spart bariere și ți-am băgat amanții în casă, în sertarul de la birou, în avion sau metrou. Dacă ai avut și tu curajul să citești, ești la fel de nebun. Nebun de curajos, mai ales că le-ai spus și altora să citească. Lumea e mai vie, am spart borcanul cu fluturi și alegem să vorbim fără perdea, așa cum e viața. Povestea se scrie odată cu tine, acum și aici, iar aventura continuă. Amanții, c`est moi!” (Corina Ozon)                                     

                     2. Felinarium, de Andrei Crisant Duran    
     

Adu-ți aminte de Renton, adu-ți aminte de Tyler Durden. Adu-ți aminte de filmele care au transpus aceste cărți; de Brad Pitt, Edward Norton și Ewan McGregor. Adu-ți aminte de ei, căci ei fac parte din cultura ta, din esența ta de viață, globalizată la extrem și infinit de sordidă. Revezi filmele, recitește cărțile. Râzi cu ei; cu toate aceste plăsmuiri de oameni ale autorilor, ale regizorilor, ale
 actorilor. Revezi-le cu prietenii, cu prietena ta sau prietenul tău, după sau înainte să fi făcut dragoste. Revezi-le singur; revezi-le, dacă mai ai cum, la cinematografe dubioase de cartier. Revezi aceste filme vechi, care au devenit de la lansarea lor embleme cult ale mișcării sociale din care fac parte. Revezi-le și scrie o carte.

Dar scrie o carte despre viața ta, nu a lor; despre existența ta plăcută sau morbidă. Nu încerca să copiezi ce ai citit sau văzut în ele. Lasă-ți imaginația la joacă, în curtea care se află în spatele casei minții tale; dar nu te lăsa sedus de mirajul simplist și la îndemână al plagiatului. Gândește-te bine înainte să pui pixul pe hârtie sau degetul pe tasta de calculator, căci de-acolo nu mai e loc de întoarcere. Te ține să scrii cartea asta?

                                                    3. #Confuz, de Alex Andronic




                 
Editura Librex  

1.  
Cealaltă față a lui Aaron Manson, de Davine M. Vesco şi Lexi B. Newman       
Bliss White, o adolescentă aparent simplă şi cu o viaţă plictisitoare, dezvoltă o pasiune secretă pentru banda de motociclişti apărută recent în oraş. Învăluiţi în mister şi niciodată la vedere, banda Phoenix se ascunde de o lună întreagă în vechiul hambar de pe malul Lacului Ontario, fiind urmăriţi internaţional pentru o serie vastă de infracţiuni. Dar când Bliss le descoperă unul dintre locurile ferite pe care aceştia le frecventează, sunt nevoiţi să-şi înăbuşe instinctul de a fugi şi să joace cartea cea mare – cartea încrederii.

Între timp, Bliss este nevoită să se confrunte şi cu un client special al cafenelei în stil american, la care lucrează ca şi chelneriţă. Adam se dovedeşte a fi un băiat de nouăsprezece ani cu probleme temperamentale, plin de vulnerabilitate şi lipsit de încredere.

                               2. Coroană de spini şi stele, de Lina Moacă 
Un contract cu o agenție de modelling o duce pe Medeea Pop la New York. Încercând să ajute pe cineva, intră fără voia ei într-un joc a cărui profunzime nici măcar nu o bănuiește, un joc blestemat din care nu mai poate ieși. Se pierde pe ea, pierde dragostea, visele, încrederea, demnitatea. În întuneric numai stelele și focul lor îi mai pot lumina calea pentru a se regăsi pe sine. Daniel Atlasus Gabriel Roth, un tânăr lord și bancher egoist care ia totul și căruia i se cuvine totul, face parte dintr-o altă lume. O lume a diamantelor și-a puterii ce stabilește și impune regulile jocului, cântărind mereu numai câștigul. Daniel se strecoară încet în mintea Medeei, încercând s-o rătăcească.

                        3. Dragoste şi mătase albă, de Cindea Corina



Dragoste si matase alba este primul volum al Seriei Salem

Salem. Un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural.
Logan Savage. Un contract îl aduce în Salem și totul se schimbă pentru el.
Obișnuit să nu stea prea mult într-un singur loc, să nu se atașeze de nimeni și de nimic, atunci când o întâlnește pe Faith Dalton, Logan se trezește prins într-un vârtej de întâmplări și sentimente ciudate care îi răscolesc existența și îl fac să se întrebe dacă nu cumva există, totuși, o soartă sau un destin pentru fiecare dintre noi.
O glumă îți poate schimba viața?
Uneori, da.

Iar dacă totul se întâmplă în Salem, atunci povestea capătă sens...



 Aşa că, din nou, eu vă invit cu drag să citiţi cărţile autorilor din ţara noastră. Niciodată nu afirmaţi  că nu sunt pe placul vostru, dacă nu le-aţi încercat.

Vă urez lecturi plăcute!
                                                                                                   

                 
                                                          
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu