sâmbătă, 25 februarie 2017

Interviu Silviu Iliuță


Cel mai bine îl cunoaștem pe Silviu Iliuță de pe blogul său, cronicipebune.ro, care s-a lansat cu ocazia publicării unei cronici comice a filmului 50 shades darker. Silviu mărturisește că de-a lungul vieții a avut multe meserii, cum ar fi bucătar, ginecolog, pompier, frizer, vânzător de înghețată ca nea Relu, regizor, măturător, șahist, astronaut, ziarist, fotbalist și poștaș. Deși când stăm de vorbă cu Silviu, nu putem ști când glumește și când nu. Un lucru e cert, a lucrat în mai multe domenii, mai ales în cel al televiziunii, iar la 41 de ani și-a descoperit adevărata pasiune: scrisul.

1. Eşti un personaj tare amuzant. Crezi că umorul are o importanţă mare în viaţă?
Nu-s personaj, dar tu ești unul de pe Pluto. Acum serios, ai zis ca trimiți întrebările "mâine" și au trecut șapte zile ale pământenilor. Dar te înțeleg. Pe Pluto, o zi are aproape 7 zile.
Later edit: Oops, I did it again...

2. Cum de ai decis să îţi faci un blog?
Am fost la un film și am simțit nevoia să scriu despre el. Pentru că facebook mi-a interzis postarea, am fost nevoit sa îmi fac blog. Este vorba de capodopera 50 Shades.
3. Ca orice blogger, sigur ai nişte articole favorite, ne poţi spune unul dintre ele?
Sigur. Cele pe care le voi scrie de acum încolo.

4. Singurele cronici scrise de tine pe care le-am citit au fost cele de la 50 shades darker şi trebuie să recunosc că m-ai cucerit din prima. Cu aşa mult umor scrii mereu toate cronicile (negative)?
Sunt și singurele cronici de film scrise de mine. În general, știu la ce film merg și înghit orice, nu simt nevoia să scriu despre ele.
5. Dar destul despre blog, tu eşti şi scriitor. De ce ai decis să predomine aşa o aură de mister peste cartea asta? Vreau să spun că, pe lângă că nu putem afla nimic despre carte din descrierea ei, nici titlul nu ne sugerează nimic.
Citește-o și descrie-o… dau o bere dacă reușești. Mâine.
Later edit: Am de gând să o citesc, singura problemă e că am un to-read list mai lung decât biblia... :( Totuși, o să încerc.

6. Deci, dacă nu e cu supărare, ne poţi da nişte detalii despre carte?
E o carte pe care abia aștept să o citesc și eu! Am citit numai lucruri bune despre ea și am înțeles că vine și continuarea. Cică se rade, se plânge! Îmi fac timp și o să o citesc.



7. Titlul cărţii tale "Toate titlurile bune au fost date " îmi aminteşte de citatul "Nu e nimic nou sub soare " , adică tot ce a fost de inventat s-a inventat deja. Ce părere ai?
Mie "Nimic nou sub soare" îmi aduce aminte de cartea "Nimic nou pe Frontul de Est". Vestea buna e că pentru următoarea "A, găsit un titlu".

10.(8.) Te gândești să îi scrii o continuare acestei cărţi, sau să te apuci de altceva?
Am răspuns și îmi place mult că nu e un interviu clasic, în sensul că lipsesc punctele 8 și 9. M-aș fi plictisit dacă după 7 venea chiar 8.

9. Ce părere ai despre impactul pe care l-a avut "Toate titlurile bune au fost date" în ţară? A fost subapreciată cartea?
Habar nu am ce "impact" a avut. Eu ma bucuram din inima și dacă o citeau doar 100 de oameni. 50 dintre ei sunt rude.

10. Ai vreun mesaj pentru cititorii blogului?
Da. Fraților, pentru că încă mai citiți, o să vă spun o mare mare taina. Secretul fericirii este...

Cumpărați cartea lui Silviu dacă vreți să aflați, presupun :))
Dacă o luați de mai jos, veți primi reducere de 20%, plus un semn de carte handmade, asortat cu cartea. Așa că luați-o cât e caldă :)
Share:

Un comentariu:

  1. Interesant! Am citit articolul sau in ceea ce priveste filmul 50 shade4s of Grey dar nu am citit nimic altceva scris de dansul.

    RăspundețiȘtergere