luni, 21 august 2017

Odată ca niciodată, prințesa s-a salvat de una singură

După cum ziceam într-un articol recent, femeile importante parcă au fost scoase pur și simplu din cărțile de istorie, să nu mai vorbim de sexismul prezent în toate basmele pentru copii, dominate de autoritatea masculină. Fac fetele să pară neajutorate, de parcă toate ar avea nevoie să fie salvate de un prinț, când gând ghici ce? De mii de ori, în viața de zi cu zi, aceste „prințese” s-au salvat de unele singure!


„ A fost odata… o printesa? Ei bine, nu! A fost odata o fetita care voia sa ajunga pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai buna tenismena din lume, dar si o alta matematician si filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate in aceasta carte de catre 60 de ilustratoare din toata lumea. Regine, inventatoare, pictorite, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverenta si de generozitate pentru toti aceia care vor sa-si implineasca visurile.”

Povești de seară pentru fete rebele e o carte pentru copii alcătuită din 100 de povești de seară despre viața a 100 de femei extraordinare, din trecut și prezent, ilustrată de 60 de artiste din toată lumea.



Ilustrațiile sunt absolut superbe! Acestea sunt cu siguranță basmele pe care cu toții ne-am fi dorit să le citim când eram mici: creative, îndrăznețe, unice :)


Iar aici este un videoclip drăguț în care copiii vorbesc despre modul în care le-a schimbat această carte viața:
Deși cartea este destinată în special fetițelor, cu siguranță oricine se poate bucura de ea. „Povești de seară pentru fete rebele” este menită să inspire femei de toate vârstele, și să le reamintească faptul că pot realiza orice își propun, indiferent dacă asta presupune să câștige un maraton, să trimită un om pe lună sau să scrie un bestseller internațional. Cu toate acestea, și băieții ar putea să învețe ceva din această colecție de povestiri: să fie mai toleranți cu femeile din jurul lor, să nu le trateze niciodată cu superioritate și să nu facă discriminări. 
   

„Povești de seară pentru fete rebele” a apărut și la noi anul acesta, la editura Litera, și o puteți achiziționa de mai jos:

Share: