joi, 6 iulie 2017

Absolut tot: Carte vs Film

„Absolut tot” ~Everything, everything~ spune povestea emoționantă a lui Maddy, fata ce s-a pricopsit cu o boală rară, ce o face alergică la lume și, evident, nu o lasă să iasă afară din casă. Singurii oameni pe care îi vede în carne și oase sunt mama ei și Carla, sora medicală care o îngrijește. Viața ei ia o întorsătură bruscă atunci când îl cunoaște pe Olly, băiatul de care se îndrăgostește și care o îndeamnă să spere.
Ecranizarea cărții a avut loc pe 23 iunie la noi în țară, și s-a putut observa de către fanii înfocați ai cărții că au existat niște diferențe aproape insesizabile între carte și film, pe care noi le vom scoate în evidență în acest articol.

În carteÎn film
Deși Rosa există în carte, e menționată doar de câteva ori și nu are o personalitate prea plăcută, deci ea și Maddy nu sunt prietene.Maddy e prietenă cu fata Carlei, deși nu extrem de apropiată.
Olly nu îi acoperă fereastra lui Maddy cu poze cu oceanul.Olly îi acoperă fereastra lui Maddy cu poze cu oceanul, iar această nouă scenă din film e tare dulce și romantică, și ne bucurăm cu toții că a fost inclusă.
Maddy e ghidată să stea în mâini de Olly, care are o pasiune pentru parkour..Maddy stă în mâini, dar nu pentru că a învățat-o Olly.
Maddy nu vorbește cu nimeni pe internet.Maddy are prieteni virtuali.
Olly și Maddy interacționează mult mai puțin.Cu ajutorul telefoanelor, Olly și Maddy reușesc să vorbească mult mai mult.

Maddy o vizitează pe Carla înainte de excursia în Hawaii.Carla nu este vizitată de Olly și Maddy decât când fac un popas în călătoria lor.
Profesorul de arhitectură al lui Maddy vine din când în când la ea acasă în semn de recompensă.Profesorul de arhitectură nu o vizitează la domiciliu.
Înainte ca Maddy și Olly să facă sex în Hawaii, Olly o întreabă dacă are un prezervativ și ea, întâmplător, chiar are.Această secvență nu are loc în film, cei doi trec direct la treabă.
Maddy află adevărul despre boala ei dintr-o scrisoare.Maddy află adevărul despre boala ei dintr-un apel telefonic.
Maddy e o cititoare înrăită și scrie în fiecare carte că va oferi recompense dacă o pierde și îi este returnată.Maddy încă citește, dar nu e zis nimic despre recompense.

Cartea „Flori pentru Algernon” e una dintre favoritele lui Maddy.Maddy primește cartea „Flori pentru Algernon” ca un cadou de ziua ei de la Carla, în loc să fie deja una dintre preferatele ei.
Olly are ochii albaștrii ca Atlanticul.Olly are ochii căprui.
Olly și Maddy comunică prin emailuri.Olly și Maddy comunică de obicei prin mesaje.
Când Maddy decide să-l regăsească pe Olly, îl face să pornească într-o căutare printr-o librărie din New York, unde trebuie să-i găsească o copie din Micul Prinț. Când va reuși, ea îl va aștepta acolo.Reuniunea dintre Maddy și Olly e simplificată, iar toată această căutare dispare.
Voi ați găsit și alte diferențe? Și ați citit cartea sau/și urmărit filmul? Vă așteptăm răspunsurile în secțiunea de comentarii de mai jos. :)

Share: