1. Nu au încercat niciodată.
Da, ați citit bine. Unii oameni deschid „Biografia completă și complexă a lui Donald Trump”, citesc primul rând și decid că cititul nu e pentru ei, pentru că caracterizează toate cărțile după una singură, care poate chiar era plictisitoare/groaznică.
2. Asociază cititul cu evenimente negative
Ok, deci odată, la ora de română, a avut de citit cine-știe-ce carte minunată scrisă de un autor român mort de 120 de ani. Apoi, a primit un test din această carte/ a trebuit să facă o compunere în care să analizați ceva din ea etc. și a luat o notă mică. Acum orice carte este asociată cu o întâmplare de genul, deci orice carte e malefică. MUST. NOT. TOUCH.
3. Citesc încet și asta îi face să se simtă inferiori
Pur și simplu nu înțeleg cum poți citi tu o carte într-o zi sau două, când lor le ia în cel mai bun caz două săptămâni.
4. Au încercat o carte populară și nu le-a plăcut
Asta nu li se întâmplă doar necititorilor, ci și nouă... dacă încercăm o carte populară și nu ne place toată lumea va sări cu gura pe noi și ne va face să ne simțim de parcă e ceva în neregulă cu noi. Păi, ghici ce, toată lumea are gusturi diferite. Așa că dacă vă place Suge-o Ramona, Twilight sau Hush hush, ar trebui să le citiți și să nu vă pese de cine va fi ofensat de asta.
5. Nu au răbdare
Nu se pot concentra. Citesc câteva rânduri și simt că înnebunesc. Cartea e prea lungă și nu se mai termină.
6.Pentru că doar fraierii citesc
Oare îi putem învinui? Hollywood a distrus imaginea cititorilor, pentru că în orice film un om care citește e caracterizat ca un tocilar, fără viață socială etc etc. Vă asigurăm că dacă puneți mâna pe o carte nu vă va scădea nivelul de „cool”(cel puțin în fața unor oameni care gândesc), ba din contră.
7. Nu au găsit cartea potrivită
Și noi am avut o carte care ne-a deschis apetitul pentru citit. Acea carte pe care nu o vom uita niciodată și care a fost atât de frumoasă încât ne-a făcut să vrem mai multe, și mai multe și mai multe... Gândiți-vă că sărmanii de ei n-au găsit încă acea carte.
8. Cititul nu te ajută la nimic
Fix in urma cu o luna, sefa mea m-a intrebat: De ce citesti? Cu ce te ajuta in viata cititul, si toate cartile astea? Am ramas cu gura cascata, si oricat de mult mi-as fi dorit sa-i dau o replica la intrebarea asta tampita, m-am abtinut, pentru ca mi-am dat seama ca nu are rost sa vorbesc despre carti si despre citit cu cineva care vede cititul drept o activitate pentru fraieri... Da, dupa parerea ei, cititul este pentru fraieri, pentru aia de au prea mult timp liber si se plictisesc, care nu stiu ce sa faca in viata... Super, nu? Trist ca tocmai ea, care are ceva scoala la viata ei, pune intrebari din astea.
RăspundețiȘtergereDoamne... mă așteptam la un incult să pună întrebarea asta, dar de la o șefă....
ȘtergereCu unele dintre motivele mentionate sunt de acord. In ceea ce priveste celelalte, sincer, nu mi-as fi inchipuit. Cititul este doar pentru fraieri? Pe bune??!! Am o9 varsta dar nu am crezut ca poate fi un motiv. Si pe vremea mea, unii citeau altii nu dar nu se punea problema asa.
RăspundețiȘtergereEu cred, ca cei care invoca anumite motive, puerile sau nu, isi ascund intr-un fel sau altul frustrarea sau frustrarile.
Din păcate e chiar unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu citesc :(
Ștergeresau Prefera sa vada filmul decat sa citeasca cartea
RăspundețiȘtergere