duminică, 20 noiembrie 2016

Gesturile mici care ne fac viaţa mai frumoasă

Imagine similară
      Cred că toţi ne-am săturat de ştirile proaste—care oricum nu sunt puţine—: foametea din Africa, actele de terorism, sclavia încă prezentă în Coreea de Nord ş.a.m.d., rar mai întâlnim vreuna bună.
    Hoinăream pe facebook, ca de obicei şi am găsit o postare pe grupul „Din ce carte e asta?” care mi-a atras atenţia. O fată ne ruga să o ajutăm să aleagă ce carte să-şi cumpere pentru că în perioada asta sunt reduceri mari pe Elefant şi ea rămăsese cam falită. 

Cred că toţi ştim sentimentul...să vrem vreodată o anumită cartea dar să nu ne-o permitem. WORST FEELING EVER. Dar aici apare o persoană minunată pe nume Mara Maria, vă rog să-i reţineţi numele pentru că, hai să fim cinstiţi, nu se întâlnesc la fiecare colţ persoane care şi-ar dedica o anumită sumă din bani pentru a ajuta un necunoscut. Persoana în cauză s-a oferit să-i plătească fetei o carte la alegere pentru că, şi citez:  știu cum e să-ţi dorești cărți și să nu ai bani să le iei pe toate [...] şi eu am fost în liceu şi suspinam după cărți”.
Nu știu de voi, dar pe mine m-a impresionat extrem de mult gestul făcut de ea. Felicitări! Avem nevoie de mai mulţi oameni ca tine :-) 
Deocamdată nu am card, dar sper că într-o bună zi, când voi face rost de unul şi nu îmi voi mai fi cheltuit toţii banii pe cărţile mele, voi putea să-i dăruiesc şi eu o carte unui om care şi-o doreşte, dar nu şi-o permite. Şi cred că aşa şi voi face. Nu am înţeles niciodată oamenii zgârciţi, cum vă puteţi cheltui banii într-un mod mai frumos decât pe un zâmbet (sau chiar mai multe)?
Imagini pentru little things tumblr

Şi reacţia fetei care a scris postarea a fost atââât de drăguţă. 

Te pot felicita încă o dată, Mara Maria? Pentru că o voi face. 
Imagini pentru applause tumblr

Share:

Un comentariu:

  1. În primul rând felicitări ţie pentru articol şi în al doilea rând felicitări acelei doamne pentru gestul minunat! Nu am cuvinte.

    RăspundețiȘtergere