vineri, 25 august 2017

Mândrie și... mentă? // Pride and... Peppermint?

Imagini pentru pride and peppermint

 Citește în română      Read in English

NovelTea Tins™ îmbină trei lucruri pe care eu le ador: literatura, arta și ceaiul. Fiecare cutie de ceai se aseamănă cu câte un roman clasic, astfel Mândrie și prejudecată devine Pride and Peppermint, Război și pace devine War and peach, iar Oliver Twist devine Oliver Lemon Twist, cum poate v-ați închipuit deja, fiecare nouă denumire face referire la aroma ceaiului pe care îl prezintă. Modelul cutiilor de ceai este impecabil, ilustrația de pe copertă e minunată, și cu greu îți poți da seama când le privești din exterior că nu sunt de fapt cărți adevărate.




NovelTea Tins™ a acceptat să îmi răspundă la câteva întrebări despre ceaiurile lor, deci continuați să citiți deoarece la finalul postării vă așteaptă o surpriză :)


1. Cum v-a venit idea de a face niște ceaiuri literare?
Johnny a fost creierul din spatele operațiunii; a venit dintr-o glumă nevinovată pe care a făcut-o cu familia lui și a început să prindă contur de acolo. De când a apărut ideea cu „Noveltea Tins: cutii pentru ceai în formă de cărți”, a început să se dezvolte de acolo cu titluri de ceaiuri care au venit mai devreme sau mai târziu. În acest moment avem sute de titluri formate din jocuri de cuvinte pe care ne-ar plăcea să le adăugăm la biblioteca noastră de ceaiuri.
2. Cine face ilustrațiile? Aveți un artist sau mai mulți?
Avem mai mulți artiști care lucrează pentru noi în mod independent.
Încercăm să mimăm coperțile unor cărți vechi, antice și vintage. Când am inițiat procesul nostru de design am vrut să arate cât mai autentic posibil coperțile noastre. De parcă ar fi cărți adevărate în loc de cutii pentru ceai. Așa că am ales manual fiecare artist și stilul lor particular. Ilustrațiile din Don QuixoTea au fost făcute de Dietrich Kleffel (Oakland/NY) și au luat modelul unora dintre primele lui ilustrații. În mod similar, Pride and Peppermind a fost ilustrată de Lily Jones (Seattle) și inspirată de desenele originale ale cărții Mândrie și Prejudecată, după modelul lui Hugh Thomson. Trebuie să facem multe schițe până să hotărâm aspectul final.
3. Ce primești mai exact când cumperi un produs marca NovelTea Tin? 
Fiecare produs vine cu un ceai organic și un semn de carte. S-ar putea să mai fie și alte surprize acolo, dar asta diferă de la lună la lună. Suntem încă o companie tânără.
4. Deci... cutia de ceai nu include de exemplu povestea lui „Pride and Pappermint” sau „War and Peach”, nu-i așa?
Nu, dar într-o zi s-ar putea să o includă. O librărie din Oregon, Bob s Beach Books, a legat cutiile de ceai și povestea originală pe care încercau să o vândă. O idee bunicică. :)
5. V-ați gândit să includeți povești ca cele menționate mai sus? Măcar povestiri? Ar fi super!
 Ne-am gândit să adăugăm un capitol din cărți, da. În mod ideal ne-am dori să includem întreaga carte cu coperta noastră. Ar fi super!! 


6. Ce arome sunt disponibile acum și care vor fi în viitorul apropiat?
Don QuixoTea: Man of La ManChai - Ceai indian
The Picture of Earl Grey - Ceai Earl Grey
War and Peach - Ceai alb cu piersică
Pride and Peppermint - Ceai de mentă
Oliver Lemon Twist - Ceai de lămâie
Matcha Do About Nothing - Ceai verde Matcha

Aruncați un ochi peste viitoarele noastre titluri;
Sense and Senchability
Anne of Green Tea Gables
Sleepy Time Machine

Și pe cele pe care le vom lansa pe Kickstarter în septembrie:
Anise in Wonderland
Pu'er Rabbit
Pekoe Pan

New Noveltea Tins Coming Soon to Kickstarter
7. De care dintre cutiile voastre de ceai sunteți cei mai mândri și de ce?
Toate înseamnă enorm de mult pentru noi, din diverse motive. Am fost atât de norocoși să lucrăm cu niște artiști atât de talentați. Dar cred că cea de-a șaptea cutie de ceai este favorita mea. A fost o lucrare făcută din inimă de două artiste: Lily Jones și Julia Gluschuck (artista din spatele lui War and Peach). Totuși, cutia nu e de vânzare și e disponibilă doar la concursuri. 
Putem să ne arătăm recunoștința față de Trey Barnett, pentru că ne-a făcut portretul lui Oliver Lemon Twist? A fost extrem de special să îl vezi pe Oliver prinzând viață prin intermediul operei lui de artă.


Și acum... surpriza! :) I-am rugat pe cei de la NovelTea Tins să organizeze un concurs împreună cu noi, iar ei au fost de acord. Deci, fiți cu ochii pe pagina noastră de facebook, deoarece urmează un concurs deschis internațional :D
Iar premiul va fi War and Peach, una dintre cele mai populare cutii de ceai ale lor, la pachet desigur, cu semnul de carte, magnetul și deliciosul ceai.
A post shared by NovelTeaTins (@novelteatins) on
Nu vă putem mulțumi îndeajuns, Noveltea Tins, pentru că ne-ați răspuns la întrebări și ați acceptat să ne oferiți unul dintre minunatele voastre produse pentru concurs. :-)


Share: