duminică, 12 martie 2017

Recenzie: Nu mă tem de Silviu Urdea

După cum bine ştiţi sau aţi auzit, Silviu Urdea este un Strong-Man de succes, cunoscut. Cu siguranţă aţi văzut ştiri despre el, dar aţi ştiut că are talent şi în arta scrisului? Probabil că da, iar dacă nu... eu sunt aici să vă prezint părerea mea despre ''Nu mă tem'' şi stilul său, plus alte detalii.

Titlu: Nu mă tem
Autor: Silviu Urdea
Editura: Libris Editorial
Nr. de pagini: 286
An apariţie: 2016
E o carte de buzunar, micuţă şi drăgălaşă.



 
 

Deşi simt nevoia să încep cu defectele cărţii sau mai bine zis 'părţile proaste', o să încep cu şirul acţiunii şi calităţi.
Imagini pentru crazy aesthetic
Aş vrea să vă spun că e o idee captivantă, care mi-a stârnit interesul cu fiecare pagină dată.
Povestea se desfăşoară astfel: Filip este ţinut captiv de către Ihrin, o doctoriţă ''nebună'', fără să îşi mai aducă aminte ceva din trecutul său, doar chestii vagi; asta poate fi şi un plus pentru a stârni interesul cititorului. Ihrin îl privează de mâncare, lumină, apă şi chiar de o baie, fiind nevoit să facă pe el, în timp ce îi aplică un tratament cu electroşocuri şi medicamente la greu. De ce? El nu-şi putea da seama, o desconsidera, catalogând-o ca fiind ''nebună'' sau psihopată. Ah, am uitat să vă spun că avea doar un bec deasupra capului, era legat de pat, cu muşchii atrofiaţi şi o muscă sâcâitoare care-i dădea târcoale? Nu-i nimic, v-am spus acum...


Imagini pentru mental hospital nurse tumblr
 Nici măcar nu-şi amintea denumirea patrupedului pe care noi îl numim pisică sau motan, aşa că se hotărî să-i spună ''pis-pis'', ceea ce m-a amuzat teribil.
Are un final cu totul neaşteptat. Eu, cel puţin nu m-am aşteptat la asta.

Imagini pentru mental hospital tumblr
 E o lectură uşoară, care te face să zâmbeşti şi îţi ridică moralul, dar trebuie să vă aduc la cunoştinţă şi părţile mai puţin frumoase.De la început, nişte virgule nepuse şi nişte greşeli mi-au zgâriat retina. Voiam să ţip „Înainte de „dar” se pune virgulă”, însă am rezistat. Pe parcurs, virgulele parcă au început să apară. Tot la început am observat o descriere excesivă a Braşovului.Mi se pare inutilă comparaţia cu Stephen King, deoarece eu n-am simţit nici un fior, mai mult m-am amuzant (uneori). Nu se pune problema de speriat sau de adevăratul sens al genului thriller.Mi-ar fi plăcut să aflu ce se întâmplă după finalul neaşteptat, ce va face Filip în continuare, dar n-a fost să fie.

 Mai mult nu ştiu ce aş putea să vă spun... nu e o carte cu un număr mare de pagini, dar e frumoasă.

Mai jos aveţi citatul meu preferat, care face aluzie la un serial pe care îl ador:

„-Numele acesteia i-a făcut să se evapore... Flash: Ca duhurile acelea din Supernatural sub formă de aburi ce ies din cei posedați.
                                    Nota mea este 4/5:

                          
Îi mulțumim lui Silviu Udrea pentru exemplarul oferit din Nu mă tem, la fel și editurii Libris Editorial. La ei mai puteți găsi cărți thriller și horror
Puteți cumpăra cartea de aici
Share:

6 comentarii:

  1. Imi place ca iti impui parerea si ca nu te ascunzi dupa deget, felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare interesantă! Nu e pe gustul meu, dar poate îi dau o șansă...cândva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă vei avea timp, chiar ți-o recomand! Se citește imediat, doar are vreo 200 de pagini și e format mic. :)

      Ștergere
  3. Și eu vreau să citesc acest roman, mă intrigă!

    RăspundețiȘtergere