luni, 6 martie 2017

Prințesele Disney și bolile lor mintale


Sperăm să nu vă stricăm prea tare copilăria. Oricum, dacă ce veți citi aici vi se va părea șocant, ar trebui să citiți poveștile originale ale filmelor Disney, se lasă cu traume :))



6. Cenușăreasa: DPD

DPD este o afecțiune caracterizată prin nevoia constantă de a fi îngrijit de cineva, și de obicei se dezvoltă din anxietatea de separare (de exemplu când tatăl ei moare și o lasă în grija acelui demon.)
Cenușăreasa a avut mereu nevoie de atenție și iubire, ceea ce „mama” ei vitregă nu i-a oferit niciodată. Ba din contră, a muncit-o până la epuizare și a pus-o să trăiască în pod, cu toate astea ea nu evadează. E umilă și face tot ce i se cere, până când Nașa ei apare și încearcă să o ajute să meargă la bal, pe bune acum se sfătuiește până și cu șoricei, fata asta nu a luat niciodată o decizie singură. În final reușește să ajungă în grija prințului.

5. Ariel - ADHD

ADHD este o afecțiune mentală care se manifestă prin imposibilitatea copiilor de a se concentra asupra unei îndeletniciri.
Practic, Ariel era fiica regelui mării, avea tot ce își putea dori. Singura ei cerință era să stea acolo și să se poarte drăguț. Dar ea nu are niciodată stare, merge și vizitează tot timpul corăbii prăbușite, vrea exact ceea ce nu poate avea, se îndrăgostește de un băiat pe care l-a văzut o singură dată și apoi își vinde impulsiv vocea pentru a putea fi cu el. Ariel, get your shit together.

4. Belle - Sindromul Stockholm
Sindromul Stockholm descrie o victimă care, în timp, începe să-și simpatizeze răpitorul.
Deci, Belle e adusă cu forța să trăiască cu bestia și închisă acolo, în mijlocul pustietății, fără vreo șansă la evadare. Scopul e să se îndrăgostească de el și de îndrăgostit, s-a îndrăgostit, dar nu neapărat cu propria voință. Să o luăm altfel, oare dacă Belle s-ar fi întâlnit cu „bestia” înainte de blestem ar fi iubit-o? Oare ar fi putut iubi un băiat fără scrupule? Nu prea cred... 

3. Jasmine - Bipolaritate
Bipolaritatea se manifestă prin schimbări neobișnuite de stare de spirit. Maniacii, oamenii cu bipolaritate sunt de obicei impulsivi, tind să se inducă în acțiuni primejdioase și nu se gândesc la consecințe înainte să facă lucruri. 
Jasmine zboară pe un covor cu un străin, fuge de acasă și fură un măr de parcă n-ar fi mare lucru, aveți nevoie de mai multe exemple? Când sunt depresivi, bipolarii sunt ușor agitați, vor să fie lăsați singuri și se simt fără de speranță, aici apare și Jasmine, plângând pe și în diverse obiecte.

2.  Aurora - Abulie
Abulia este o afecțiune ce se manifestă prin scăderea sau lipsa voinței de a face ceva, intelectual sau fizic, pornind de la un stadiu ușor, dar putând să meargă până la absența oricărei inițiative și activități.
Știu că Aurora e una dintre cele mai celebre prințese Disney, dar tot uit de ea. Serios acum, nu-mi amintesc ca fata asta să fi realizat ceva de-a lungul întregului film. Singurul lucru pe care îl face e să cadă într-un somn veșnic și nici măcar asta nu-i iese cum trebuie.

1. Alba ca Zăpada - Tulburarea de stres posttraumatic
Tulburarea de stres posttraumatic se poate dezvolta după ce o persoană a fost expusă unui eveniment traumatizant.
Aici vă putem da noi niște exemple: mama ei i-a omorât tatăl și a angajat un pădurar să o găsească și să o ucidă cu sânge rece, totul pentru că Alba ca Zăpada arăta mai bine decât ea (femeia chiar avea probleme). Să mai menționăm și că voia inima fetei într-o CUTIE? Astfel de lucruri te pot lăsa cu sechele și te pot face să te adăpostești la 7 pitici care locuiesc în pădure, de ce nu?
Share:

2 comentarii:

  1. Ha ha ha ha!!! 😂😂😂
    Vai cât am putut să râd!😁😁
    Ariel și Albă-ca-Zăpada sunt cele mai tari! ☺

    RăspundețiȘtergere
  2. Eee, ce articol frumos !! Bravo :) ! Mi-ai adus aminte de copilarie :)

    RăspundețiȘtergere