marți, 7 februarie 2017

Recenzie: Nimic după noi (trilogie) - Vol. I - Tentaţia de A. Stephanie

       
Anul apariţiei: 2016
Număr de pagini: 450
Goodreads: 5.0    
     
 

          Nimic după noi este o poveste încărcată cu emoții, cu mister, cu sentimentele și trăirile personajelor, care te ține cu sufletul la gură din primele rânduri. O poveste care te vrăjește din prima clipă și o care îți arată cât de mult poate valora viața. 
  Încă de când am început cartea, visam să îi fac o recenzie. Mă credeţi sau nu, dar m-a cam obsedat puţin acest lucru.  Am recomandat-o câtorva persoane deja, deoarece eu consider că o asemenea minunăţie trebuie să ajungă  în mâinile tuturor.      
 A. Stephanie este o autoare de milioane. Pune suflet în fiecare rând scris, iar asta o simt toţi cititorii săi. Nu ştiu dacă există un plus mai mare decât a pune suflet în ceea ce faci.
 A publicat în ''regim de self-publishing'', cum fac tot mai mulţi scriitori, şi ne-a arătat tuturor că se poate.
 Şi-a corectat singură cartea, aşa cum spune şi ultima pagină ''Redactarea şi corectura textului aparţin autorului''. Pot să jur că am observat multe greşeli în cărţi corectate de editori, însă în aceasta nu, autoarea demonstrându-ne încă o dată de ce este capabilă.

 Vreau să vă spun că e o carte care te consumă. Râzi, te întristezi, ai răbdare, n-ai răbdare, şi nu în ultimul rând, te constrânge să nu o mai laşi din mână.
 Mai în glumă, mai în serios, dar capitolele sunt scrise astfel încât majoritatea au ori un final explozibil, ori un final care te determină să citeşti în continuare (mori de nerăbdare să ştii ce se întâmplă).


 Acum, intrând în conţinutul paginilor, am multe de spus.

 Cartea se învârte în jurul lui Blair şi Aiden, doi tineri frumoşi (puţin cam aerieni uneori).
La început, Blair ne explică cum relaţia ei cu Arden se duce pe râpă (Arden, nu Aiden). Între cei doi nu mai există 'chimie', ea e puţin cam indiferentă, el puţin cam certăreţ... În fine, e invitată la o petrecere şi se tot frământă, până într-un final, când îşi face apariţia acolo ca să poată repara totul între ei şi decide că e timpul să i se dăruiască lui Arden, dar... întotdeauna e un dar. Lucrurile merg prost, iar aici nu mai pot da atât de multe detalii, deoarece o să ştiţi dinainte ce vă aşteaptă. Vreau să vă las pe voi să aflaţi!

 Aiden, fratele geamăn a lui Arden, a fost alungat în Madrid de către părinţii săi dintr-o prostie, însă revine. Puţin cam nesimţit uneori, poate prea sarcastic, însă  are şi o altă latură, o latură pe care o descoperă Blair de-a lungul paginilor. E un personaj intrigant, amuzant, dulce, are de toate, la fel ca Blair. Blair trece de la tristeţe la fericire deplină, de la ''fata populară'' care fusese în liceu, la ''fata din toaletă'', care a devenit după moartea fratelui său, Jethro. Uneori e prea nepăsătoare, iar alteori e prea stresa(n)tă.
 În mintea mea, Aiden e foarte drăguţ, aşa cum ni-l descrie autoarea, şi mi-l imaginam de fiecare dată. Lejeritatea cu care e scris textul îţi oferă posibilitatea să-ţi imaginezi tot, absolut fiecare detaliu. Gropiţele lui m-au cucerit.

 Eu am primit cartea cu cele două semne de carte. Citez:
 ❝Iubito, nu te îndrăgosti de mine. N-aș ști să te păstrez.❞ - Aiden


❝Era greșit ca sunetul inimii lui să devină cântecul meu preferat. ❞ - Blair
Are o acţiune atât de bine definită, încât nu te lasă să te plictiseşti nici o secundă, nu are descrieri doar de ''umplutură''. În plus, capitolele sunt prezentate din perspectiva lui Blair, dar şi din perspectiva lui Aiden. O poveste încâlcită, sentimente încâlcite. Pe cât de încâlcită, pe atât de frumoasă. Cu fiecare rând, devine tot mai excepţională.
Niciodată n-am citit o carte de dragoste atât de frumoasă. Uneori alternează între umor şi seriozitate din partea personajelor, aceste aspecte piperând cartea. Aş mai avea să vă spun foarte multe despre această carte. Eu aici mă opresc şi vă las pe voi să descoperiţi singuri, să intraţi în minunata călătorie în care am intrat şi eu. Vă spun doar atât: Merită fiecare cuvinţel citit! Eu îi ofer:
Share:

8 comentarii:

 1. Am auzit de carte dar nu stiam unde sa o caut.Sa inteleg ca direct de la autoare :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. http://astephanie.ro/ Aici mai sunt câteva exemplare (puţine), aşa că dacă vreţi să o cumpăraţi, eu zic să vă grăbiţi. :)

   Ștergere
 2. Mulțumesc mult pentru recenzie! Mă bucur că ți-a plăcut! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poți să-mi spui te rog de unde as putea achiziționa cartea??

   Ștergere
 3. Ce sperbă este cartea ������

  RăspundețiȘtergere
 4. Doresc să-mi cumpăr aceasta carte dar nu o găsesc nicăieri. Ma poate ajuta cineva ?

  RăspundețiȘtergere
 5. Si eu as vrea sa o comand, impreuna cu Melkian, dar nu sunt niciunde... :(

  RăspundețiȘtergere