marți, 10 ianuarie 2017

Ce cărți ar trebui să citești în funcție de serialul preferat


Game of thrones
Dacă ți-a plăcut Game of thrones, cu siguranță ai iubi cărțile scrise de George Martin, și pe care s-a bazat serialul, seria „Cântec de gheață și foc”. Totuși dacă mărimea seriei te descurajează, mai avem și alte sugestii. Cronicile ucigașului de regi e o variantă aproape la fel de bună, iar dacă limba engleză nu te sperie, îți recomandăm și o serie bazată pe istoria Angliei, frumos narată de talentatul Bernand Cornwell: The saxon stories.

Supernatural
Aici vă recomandăm să citiți în primul rând „Anna în veșmânt de sânge”, deoarece e clar că autoarea e fană supernatural, iar personajul principal e o versiune mai tânără al lui Dean, iar în al doilea, Cronicile Wardstone, unde este vorba despre un vraci care se luptă cu forțele răului (vrăjitoare,demoni etc.). Sună cunoscut, nu? :D

The walking dead
tv the walking dead twd andrew lincoln wd
Dacă sunteți fani TWD, ce altceva să citiți în afară de benzile desenate ale lui Robert Kirkman? Sunt geniale, dar se aseamănă mult prea mult cu serialul, iar dacă decideți că nu merită să le mai citiți, puteți oricând să le înlocuiți cu Războiul Z, o carte cu interviuri din timpul apocalipsei zombie, sau dacă sunteți mai romantici, puteți încerca Warm Bodies, în care e scrisă povestea unui zombie și cum dragostea unei fete îl readuce încet-încet la viață.

American Horror Story
Dacă sunteți fani American Horror Story știți deja că fiecare sezon are câte o poveste complet diferită, așa că vă voi recomanda câte o carte pentru fiecare. Pentru primul: Amityville Horror, o carte despre o casă bântuită. Pentru al doilea: Călugărul, una despre lucrurile fucked up care se întâmplă într-o biserică, nu e vorba despre un azil, dar cred că o să vă amintească de măicuțele posedate din sezon. Pentru al treilea: All souls trilogy, o trilogie minunată despre vrăjitoare. Pentru al patrulea: Orașul bântuit, clovnul demonic vă va stârni cu siguranță amintiri. Pentru al cincilea: the shining, care este tot despre un hotel bântuit.

Hannibal
E mare păcat că a fost anulat serialul. :( Totuși, știm niște cărți care te-ar putea consola. Prima e seria Hannibal Lecter, scrisă de Thomas Harris, despre canibalul pe care l-ați cunoscut și în serial, a doua e American Psycho, deși Patrick Bateman nu este canibal, vă asigurăm că e la fel de rafinat și psihopat ca Hannibal.

The vampire diaries
Sigur seria pe care s-a bazat serialul va fi pe placul tău, și aici intră și Jurnalele Vampirilor și Jurnalele lui Ștefan. Vom presupune că îți plac vampirii, de vreme ce ești fan The vampire diaries, deci îți recomandăm și Twilight, Vampirii sudului.

Arrow & Daredevil & Gotham

Dacă ești fan al unuia dintre aceste seriale, probabil ar trebui să fii și al celorlalte :)) În plus asta înseamnă că ți-ar place benzile desenate cu supereroi și de aici ai de unde alege. Noi ți le vom recomanda pe preferatele noastre: Batman the killing joke și Mad love (eu sunt mare fan batman), ai putea încerca și Suicide Squad, că tot a fost la modă filmul acum ceva timp. 

The mentalist & Sherlock

Dacă ești fan The mentalist ori Sherlock, cu siguranță te-ar fascina cărțile polițiste. Poți încerca „Sherlock Holmes”, clasicul literaturii polițiste, sau câteva dintre cărțile noastre preferate: seria Millennium, Verhoeven și Helen Grace.

Teen Wolf
Știm noi o carte drăguță cu vârcolaci: Nu plânge sub clar de lună și continuarea ei, Uneori sub clar de lună. Nu se ridică la nivelul lui Teen Wolf, dar merită încercate.

Grimm
Dacă îți place „Grimm”, sigur îți va plăcea versiunea originala a poveștilor fraților grimm, nu sunt sigură dacă a fost tradusă în română, dar în engleză se numește: „Grimm's Complete Fairytales”, e o versiune macabră a poveștilor prelucrate pentru a nu speria copiii. Vă mai recomandăm și „O poveste grimminală”.

Sperăm că v-am inclus serialul preferat, dar dacă nu, îl puteți scrie în comentarii și vom încerca să vă recomandăm o carte. :)
Share:

7 comentarii:

  1. Interesanta idee! Pentru fanii serialului Scorpion, o echipa de genii, ce idei aveti? Dar carti cu hoti, sarlatani in genu' Six of Crows?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru serialul scorpion ţi-aş recomanda Ready Player One, e legată de computere. Cărţi în genul SOC sunt cele din seria Legend. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La "Urzeala tronurilor" m-am uitat si eu mai ales ca sotul este fan (i-am luat si cartile ;) ) . Imi place serialul dar nu ceva wow!!. De abia anul trecut am descoperit serialul "Jurnalul vampirilor" desi in ultimele sezoane mi s-a parut cam tras de par.
    La anime nu ma uit pentru ca nu ma atrag.
    Cartile nu le*-am citit si nici nu sunt genul meu. In ultimul timp am auzit de serialul "Scorpion" si vreau sa vad despre ce este vorba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Mă gândesc la Reapers Inc, îi găsești aici descrierea: https://www.goodreads.com/book/show/16082905-graveyard-shift :)

      Ștergere
    2. Multumesc. Am impresia ca gasisem o carte in care tot asa Lucifer vine pe pamant, nu imi aduc aminte acum, dar daca o mai gasesc, va spun :)

      Ștergere