luni, 16 ianuarie 2017

10 cărți despre genul de iubire care schimbă lumea


Nimeni nu poate contesta un fapt: iubirea stă la baza tuturor lucrurilor. Care ar mai fi diferența dintre oameni și roboți dacă nu acest sentiment special ce izvorăște din inimă? În Afganistan și America de Nord, Lituania și Australia și de-a lungul întregii lumi, femei și bărbați obișnuiți realizează că nu pot trăi fără o persoană anume și că ar face orice ca să îi fie alături și să o protejeze.
Echipa TCOB crede în dragostea adevărată, deși imperfectă sau rară, ea cu siguranță există, așa că v-am pregătit câteva cărți despre genul de iubire care schimbă lumea.


1. Splendida cetate a celor o mie de sori
Dragostea e un sentiment minunat. Ascuns în sufletul tău, interzis, secret, tot așteaptă să fie dezlănțuit. Această carte este despre iubire și război, despre sacrificiul de sine și devotare și despre puterea femeilor. În ciuda seriozității ei, cartea ne dă o speranță atât de firavă ca o pană, speranța că toți vor fi bine - personajele, cititorul și fiecare dintre noi.

2. Singurătatea numerelor prime
Odată ca niciodată, a fost un băiat retras și o fată singuratică, amândoi suferind de anorexie. Și-au trăit viețile și apoi s-au întâlnit. Au înțeles din prima că o ață invizibilă, dar puternică îi leagă. Băiatul crede că ei sunt numere prime, pierdute și singure; ele stau unele pe lângă altele, dar nu pot cu adevărat să se atingă.

3. Obeliscul negru
În anii dificili de după al doilea război mondial, protagonistul vinde lespezi într-un oraș provincial din Germania. Are puțini bani deoarece în perioada aceea toate lucrurile se scumpiseră și de aceea are un al doilea job, la capela spitalului. Își întâlnește aleasa în spațiul destinat nebunilor mintal. Destul de interesant, nu credeți?

4. Dragostea pe vremea holerei
E posibil ca o persoană să poarte în inimă de-a pururi o iubire stinsă de mult? Îi va ghida această dragoste toate acțiunile persoanei respective? Da, o va face. Timpul va trece, te vei schimba și încă o vei iubi. Sau îl vei iubi. Pentru că nu e nimic mai dificil -sau mai ușor- ca dragostea.

5. Delirium
În această lume dragostea e interzisă. E o boală, cea mai periculoasă amor deliria nervosa, și oricine încalcă regula aceasta va fi pedepsit aspru. Fiecare cetățean de 18 ani trebuie să treacă prin procedura de ștergere a amintirilor purtătoare de virusul deliria. Lena mai are doar câteva luni până la procedură și ar fi putut trăi ca orice altă persoană, dacă nu ar fi întâlnit acel băiat special.

6. Gargui
Acesta este un roman extrem de profund. Te învăluiește în magie, cuprinde mai multe secole și popoare și leagă destine. Asta  e iubirea și e mai puternică decât o molimă. Sunt atâtea lumi micuțe și povești de viață minuscule în acestă carte că se aseamănă cu stelele din universul infinit.

7. Pământul de sub tălpile ei
S-au întâlnit când erau copii și s-au îndrăgostit dintr-odată. Au fost separați de mii de ori; erau împreună, erau despărțiți, și au dăruit întregii lumi muzica lor minunată. Unul putea auzi vocile lor la radio, dar apoi pământul a înghițit fata, iar toată lumea a plâns pentru ea. Iubirea lor era muzica.

8. The Gadfly
Cartea nu e doar despre iubire; e și despre prietenie, înțelegere reciprocă, maturizare și luarea unei decizii. Revoluția a afectat Italia și viața a devenit prea grea pentru a putea iubi pe cineva. Pe de o parte, iubirea ne dă putere, pe de altă parte ne leagă mâinile la spate.Carttea e plină de lumina și tristețea amară a viselor nerealizate. Oamenii spun că aproape oricine o citește plânge. Sunt prea multe trăiri ascunse printre paginile ei.

9. Pacientul englez
Războiul a luat sfârșit. O femeie și un copil orb trăiesc într-o vilă pe jumătate distrusă. Recent, ea a văzut un englez ars și acum încearcă să îl ajute să își revină. În schimb, el îi spune povestea vieții lui: despre dragostea incredibilă care l-a salvat odată - singurul lucru pentru care merită să trăiești.

10. Sentimentul unui sfârșit 
Când aproape toată viața ta e în spatele tău, e o plăcere să îți amintești vremurile demult apuse. Tony Webster se bucură de liniște și rememorează fragmente din viața sa. Apoi primește o scrisoare care îi distruge pacea. Era o pagină din trecut pe care a vrut să o rupă, și a făcut-o. Deși trecutul e neiertător și nemilos, e momentul să deschidă acea pagină din nou.  

BONUS: Arsă de vie
Aceasta e memoria lui Suad, o fată din Cisiordania. Ea e îndrăgostită, doar că în acel loc uitat de lume, dragostea există doar după căsătorie; dacă nu respecți această lege, vei fi condamnat la moarte. După ce își dezonorează familia în numele iubirii, fata este arsă cu acid sulfuric drept pedeapsă și lăsată să moară. Un miracol o salvează, iar Suad decide să își spună povestea.

Mulțumim © Bright side pentru unele informații din articol.
Share:

5 comentarii: