luni, 19 decembrie 2016

Sunt concursurile de pe pagina ”Cărți cu Colți” fake?


Cu toții v-ați întrebat asta măcar o dată, hai să analizăm problema împreună și să vedem ce descoperim. 
P.S. Acest articol e pur informativ și nu are scopul de a calomnia o persoană sau o pagină. 
Și ca să nu sune prea oficial, here`s a puppy:
Imagini pentru cute dog tumblr

Bun, vă amintiți prin 2009 când erau la modă concursuri de genul câștigă un iphone 4s sau nu-știu-ce telefon bengos? Cred că toți ne-am luat țeapă pe vremea aia, crezând cu mintea noastră de plozi că ar fi adevărate. Dar, hai să fim serioși, cine ar da cel mai nou model de iphone pe câteva like-uri? Acum nu mai pică (aproape) nimeni în plasa acelor țepari în goană după like-uri.
Dar a redevenit oare moda asta în vogă? Să o întrebăm mai bine pe Julia, admina paginii Cărți cu Colți, deoarece și ea a făcut un concurs extrem de dubios recent (vezi poza)

Pretinde că ar da un dvd cu Lucifer,  5 cărți în engleză, un jurnal Zoella și 5 cărți noi apărute la târgul Gaudeamus (până aici e ok, are sponsori care îi trimit multe cărți, plauzibil, dar să vedem continuarea), un Iphone 6s plus ȘI un Ipad mini.
M-am uitat printre sponsori, așa de curiozitate, și am văzut doar librării și edituri, deci niciunul dintre ei nu vând telefoane/tablete. Vrei să spui că Julia a scos 5.000lei din propriul buzunar pentru câteva like-uri? Da, sigur...:)))
Și până la urmă ce are de-a face pagina ei (legată de cărți) cu gadgeturile? Și de ce nu anunță niciodată public câștigătorii? Ceva e cam putred la mijloc...
Vă las pe voi să decideți dacă e fake sau nu. Dar, personal, cred că este, pentru că NIMENI nu va cheltui 5000 lei pentru câteva like-uri (deja a strâns 50.000, deci nici nu prea mai există cititori în România, nu mai are cum să strângă un număr fenomenal). Ok, să spunem că a cheltuit atâția bani din bunătatea inimii ei, dar dacă voia să facă o faptă bună de Crăciun cred că i-ar fi donat cuiva care are cu adevărat nevoie de ei, nu pe lucruri atât de superficiale ca un ipad și un iphone. 
Răspunsul meu? 99% sigur e fake.
Trecând la evenimente mai actuale, ieri a fost publicat un alt concurs de care mă îndoiesc amarnic de mult că ar fi adevărat. Nu spun că nu și-ar permite să ofere toate cărțile astea, doar e sponsorizată de N edituri, DAR  cum se vede și mai jos Julia a declarat că fanii ei ar trebui să se mulțumească și cu o singură carte „să zică mersi că primesc”, așa că de ce ar da atâtea cărți când lumea s-ar înscrie în egală măsură și dacă ar da mult mai puține? Cu ce iese ea în avantaj din asta? Cu nimic, încă un element dubios.

Am participat și eu la un concurs de al ei unde oferea 3 exemplare din Ținutul Țânțarilor și am câștigat, l-am primit pe al meu, deci nu pot spune că ar fi toate concursurile ei fake, daaar eu spun să vă puneți câteva întrebări înainte să participați la „concursuri” cu premii „miraculoase” și prin miraculoase vreau să zic inexistente, iar prin concursuri vreau să zic țepe.
Imagini pentru xoxo tumblr png
Share:

7 comentarii:

  1. Am renuntat de ceva vreme sa mai particip la concursurile organizate de acea pagina. Sunt de acord cu tine, mai ales ca am auzit ca la un concurs,organizat de pagina respectiva, castigatorul nici macar nu participase la concursul respectiv :)) Doar am auzit chestia asata, nu stiu cat e de adevarat!!
    In orice caz, am renuntat la concursurile paginii Carti cu colti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca ai scris acest articol :)). Pe mine una m-ai luminat, desi nu am participat la asa multe concursuri pe pagina, de acum nu voi mai participa la cele "miraculoase", pentru ca ce ai spus tu e adevarat. Una e sa scoti bani din buzunar pentru o carte, dar pentru un telefon si o tableta? Nu prea cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma pot pronunta legat de pagina respectiva. Si mie mi s-a parut dubios dar nu comentez. Merg pe ideea ca paginile care au concursuri false se vor da de gol la un moment dat. Si cum poti da like la o pagina la fel poti sterge pagina respectiva

    RăspundețiȘtergere
  4. Heyaa. Fără vreo legătură cu postarea, te invit la un tag: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/12/dashing-through-snow-book-tag.html *.*

    RăspundețiȘtergere