luni, 6 februarie 2017

Cum să evadezi prin cărți


Să scăpăm din viața reală... ah! Toți ne dorim asta. Bine, poate că nu toţi îşi doresc să scape din viaţa reală, unii pot trece uşor peste problemele de zi cu zi sau chiar să nu se confrunte cu ele și nu au nevoie de cărţi la fel de mult ca noi, cei care încă ne dorim să scăpăm din această lume.

 Nu o să stau să vă enumăr motivele pentru care vreau eu să mă teleportez în altă lume, deoarece m-ar prinde dimineaţa, iar eu am ore mâine, dar o să încerc să vă învăţ pe voi cum să scăpaţi din viaţa reală, apoi cum să scăpaţi de problemele din viaţa reală.


1.Citiţi o carte fantasy 

Acțiunea ei, mai mult ca sigur, nu se va petrece pe Terra, iar așa vă va putea teleporta într-o altă lume, o lume mai simplă sau mai încâlcită decât a noastră, în funcție de carte.
 Eu, de exemplu, am citit Magonia, a cărei acţiune s-a petrecut un timp pe Pământ, iar restul cărţii s-a petrecut în Magonia. Nu mi-a plăcut atât de mult cartea, dar s-ar putea să vă placă vouă mai mult.


2.Citiţi o carte de dragoste

 Citiţi despre problemele altora, ca să le uitaţi pe ale voastre. Pe mine m-a ajutat această metodă de câteva ori şi o face şi în momentul de faţă, pentru că, citind cartea ''Tentaţia'' de A. Stephanie şi despre problemele personajului principal, uit de tot ce se întâmplă în jurul meu, tot ce mă frământă. (o să-i fac şi o recenzie cărţii, e prea superbă)


3.Citiţi o carte horror 

Poate... una care face referire la fantome, demoni sau alte creaturi asemănătoare. Chiar dacă acţiunea se petrece în lumea reală, aceste fiinţe vă vor transporta automat în alta, făcându-vă să vă întrebaţi de unde provin, cum e lumea lor, în încercarea de a le justifica acţiunile.

 Şi... dacă nu vă doriţi neapărat să scăpaţi cu orice preţ din această lume nebună, apucaţi o carte care vi se pare interesantă, care vă îndeamnă să nu o mai lăsaţi din mână şi începeţi să o citiţi cu foarte mare atenţie, astfel încât să intraţi profund în conţinutul acesteia, trăind alături de personaje, simţind ce simt ei.

 Sau mai am o variantă frumoasă. Treceţi pe la o bibliotecă şi faceţi o oprire, recreându-vă atât de mult cât aveţi nevoie (şi cât vă permite timpul, bineînţeles) cu cele mai frumoase cărţi. Şi o librărie e o variantă extraordinară, doar că o să coste ceva, în funcţie de carte şi/sau numărul de cărţi, dar vă asigur că o să zâmbiţi doar când daţi  cu privirea de anumite cărţi pe care le vreţi.
Share:

3 comentarii: