marți, 6 februarie 2018

Recenzie: Instrumente Mortale- Orașul oaselor de Cassandra Clare

Titlu original: The mortal instruments- City of Bones
Gen: fantasyya, romance
Editura: Leda Edge
An apariție:2014
 Număr de pagini: 479
Rating:
Cartea poate fi achiziționată de aici.

"Ființele omenești erau atât de neghioabe! Dețineau ceva atât de prețios și-abia de și-l păzeau. Erau gata să-și dea viețile pentru bani, pentru pachete de droguri, pentru zâmbetul fermecator al unui străin.
            

 Cartea aceasta m-a dat peste cap în adevăratul sens al cuvântului. Atât de uimitoare și de plină de acțiune a fost. Nu m-a lăsat să dorm noaptea pentru că eram cu gândul doar la aventura în care Clary, o adolescenta de 15 ani tocmai pășise fără voia sau acordul ei.

"Cele mai cumplite lucruri pe care le fac oamenii, le fac în numele iubirii..
 După cum spuneam, o avem în prim plan pe Clary o adolescenta absolut normala până în punctul în care descoperă că ea poate vedea lucruri pe care oamenii de rând,cum ar fi cel mai bun prieten al ei, nu pot nici măcar să le observe. Toată “distracția” începe când mama sa dispare fără urmă și ea se găsește prinsă într-o misune sinucigașă dintre bine și rau alături de niște nescunoscuți monotorii. Lupta și lucrurile prin care a trecut Clary m-a făcut să mă gândesc mai bine la ceea ce am lângă mine, înainte ca toate acestea să dispară. 
 La început nu voiam să citesc cartea, mi se părea puțin puerilă după toate cărțile care seamănă exagerat de mult cu seria Hunger Games, dar cartea asta are ceva special, ceva al ei, pe lânga stilul autoarei de scriere care este unul genial, te face să citești cu drag toată cartea și te ajută să intri mult mai ușor în lumea Vânătorilor de Umbre.
 O lume în care, de altfel aș prefera să trăiesc alături de Clary și să trec prin toate situațile care par fără scăpare din prima carte. Sunt sigură că și a doua e la fel de plina de actiune pe cum a fost aceasta, sunt curioasa în privința ei pentru că acest prim volum m-a lasat la sfarsit cu un milion de întrebări cărora sper să le găsesc nașul în volumul ce urmeaza.
  Îndragesc seria asta la fel de mult cum îndragesc și Hunger Games, Harry Potter și Divergent. Singurul meu regret e doar că nu am început să o citesc mai repede.


"Băiatul n-a mai plâns niciodată de atunci și n-a uitat niciodată ce învățase: că a iubi înseamnă a distruge, iar a fi iubit înseamnă a fi distrus.
  Finalul a fost unul sfâșietor, specific pentru autoare, care m-a lăsat puțin în aer și fără foarte multe răspunsuri concrete făcându-mă foarte curioasa pentru următorul volum.
 I-am dat cu inima plina acestei povești cinci steluțe pe goodreads.


Share: