joi, 9 februarie 2017

Top 10 cărţi de citit musai în 2017


Cu ocazia concursului organizat de Librex, ne-am gândit să vă facem o listă cu cărți pe care ne-am propus să le dăm gata anul acesta și cu motivele pentru care vă sugerăm să faceți la fel.


1. Regatul spinilor și al trandafirilor
Am citit primul volum acum ceva timp și sinceră să fiu nu eram prea încântată să îl încep pentru că după ce mă dezamăgise atât de mult seria Tronul de cleștar, îmi cam pierdusem încrederea în Sarah J. Maas. Se pare că temerile mele au fost neîntemeiate deoarece am dat peste o poveste plină de adrenalină, cu o poveste care evoluează mereu în bine, o poveste de dragoste cât de cât realistă, o lume fantasy extrem de bine construită. Nici nu știu de ce am amânat atât volumul al doilea, poate pentru că am auzit că e atât de bun că mi-e teamă să am așteptări prea mari și să mă dezamăgească, dar după ce am văzut că a fost publicat și volumul al treilea am zis că trebuie să îl citesc musai anul ăsta, e un seeemn.

2. Banda celor șase ciori
Imagini pentru six of crows tumblr
Deci... simt că această carte e overrated, dar tot TREBUIE citită. Pentru că aproape toată lumea a citit-o și a adorat-o, și dacă nu merită pentru poveste, cu siguranță merită pentru comunitatea drăguță pe care o are. Poți vorbi cam cu oricine despre ea. Sigur o să adorați și personajele principale, care sunt extrem de bine conturate și chiar dacă sunt diferite, împreună fac o bandă pe cinste. Și, am o veste bună: anul acesta a apărut și volumul doi, Crooked Kingdom, pe care am de gând să îl citesc în 2017.

3. Harry Potter
Imagini pentru harry potter books tumblr
Nu le-am citit. Totuși, înainte să mă bată fanii, am ceva de spus în apărarea mea: o voi citi anul acesta. Musai. Am ocolit-o atâția ani pentru că ziceam că e o carte pentru copii, i-a trecut vremea și sigur nu îmi va plăcea acum. Dar toată lumea continuă să mi-o recomande, și cum Libris mi-a trimis volumul al doilea (asta a fost strategic, parcă știau că nu mă voi abține și îl voi cumpăra și pe primul, apoi toată seria :)) ) am zis să o încerc. Am răsfoit-o un pic și la prima vedere pare chiar faină. Ok, am cedat. Și cred că ar trebui să cedați și voi. Până la urmă nu a devenit una dintre cele mai vândute cărți din lume din întâmplare.

4. Urgia și zorile
Imagini pentru the wrath and the dawn tumblr
Dacă nu ați citit deja primul volum, pe bune, ce așteptați? Sunt literalmente 1% șanse să nu vă placă cartea asta. Este o serie deosebită, inspirată din „1001 de nopți”. Spune povestea unei tinere fete curajoase, numită Șezi, care se oferă să fie următoarea soție a califului. Poate că până acum nu vi se pare un sacrificiu imens, DAR califul a avut în jur de 100 de neveste și fiecare dintre ele a fost executată la ivirea zorilor. Șezi e singura care reușește să supraviețuiască primului răsărit și când ajungi s-o cunoști mai bine, îți dai seama de ce. Trebuie neapărat să continui seria anul acesta.

5. Three dark crowns
Ascultați descrierea: „În fiecare generație de pe insula Fennbirn, un set de tripleți se naște-trei regine, toate moștenitoare legale ale coroanei și fiecare o posesoare a râvnitei magii.(...)Dar să devii Regina Încoronată nu e numai o chestiune de naștere regală. Fiecare soră trebuie să lupte pentru asta. Și nu e doar un joc în care pierzi sau câștigi... e pe viață și pe moarte. Noaptea în care surorile fac 16 ani, bătălia începe. Ultima regină care stă în picioare primește coroana.” Wow! Sună atââât de bine. Și în plus am mai citit o carte scrisă de această autoare: „Anna în veșmânt de sânge” și mi-a plăcut la nebunie. Trebuie să citesc Three Dark Crowns anul ăsta.

6. Instrumente mortale
Nu știu sigur dacă o să îmi placă, dar vreau să încerc neapărat primul volum anul acesta. Fan base-ul e URIAȘ și m-au făcut curioasă. Vreau să mă aventurez și eu în lumea shadowhunters-urilor, cu semnele ei ciudate și toate cele. Cred că a venit timpul.

7. Povestea slujitoarei
Aceasta este o reinterpretare a bibliei, deja sună interesant, știu, dar voi continua. Povestea slujitoarei ia loc într-un regim teocratic militar, într-o societate în care bărbații sunt considerați superiori. Femeile sunt caracterizate prin culorile pe care le poartă, de exemplu: „soțiile”, elitele societății se îmbracă în albastru (ca fecioara Maria), fiicele se îmbracă în alb până la căsătorie, slujitoarele poartă mereu roșu și poartă copii „soțiilor” etc. + are o copertă cu o imagine care se mișcă (cel puțin ediția mea, care arată ca cea din poza de mai sus). Neapărat trebuie să o citesc în 2017.

8. Heartless
Ok, tot uit să citesc cartea asta. Al doilea roman al Marissei Meyer a apărut ceva timp și eu încă nu l-am citit, deși am iubit din tot sufletul The lunar chronicles :( Înainte să fie teroarea Țării Minunilor, Regina de Inimă-Roșie era doar o fată care voia să trăiască fericită până la adânci bătrâneți cu băiatul pe care îl iubea. Dar într-o lume cu magie, demență și monștrii, destinul are alt plan pentru ea. Trebuie să o citesc. Cum pun mâna pe ea o citesc. Gata.

9. Wonder Woman
Imagini pentru wonder woman leigh bardugo
Wonder Woman este povestea Dianei Prince dinainte să devină o eroină, mai exact, de pe vremea când era doar o adolescentăDiana e o fată căreia i s-a dat misiunea de a le dovedi surorilor ei războinice de ce e în stare. Dar când apare oportunitatea, ea îi dă cu piciorul șansei la glorie și încalcă legea amazoniană pentru a salva un muritor, o fată misterioasă numită Alia Keralis. Dar cum Diana va afla în scurt timp, îngânfarea ei ar putea duce lumea spre moarte și distrugere. Pentru că ceea ce Diana nu știe e că Alia e o Aducătoare-de-Războaie, o descendentă a Elenei din Troia, și ei îi este sortit să aducă vărsare de sânge și mister. Diana și Alia trebuie să rămână unite împotriva inamicilor lor, unii dintre ei vor vrea să o distrugă pe Alia; alții vor vrea s-o numească una de-a lor. 
Dacă vă place până acum, mai am o veste bună: e scrisă de Leigh Bardugo, autoarea cărții Banda celor șase ciori. Vestea proastă e că apare abia în vară, oricum, abia aștept să o citesc.

10. Because you love to hate me: 13 tales of villainy
Ok, am lăsat la urmă ce era mai bun. Doar ce am aflat de cartea asta și. O. VREAU. ACUM. „Lasă eroii să salveze lumea--răufăcătorii vor doar să conducă lumea.” OMG. Deci e o antologie scrisă de autori ca Renee Ahdieh (Urgia și zorile), Marissa Meyer (The lunar chronicles) și Victoria Schwab (A darker shade of magic) în care e spusă povestea unor răufăcători celebrii ca „Medusa” și „Sherlock Holmes” și durerea, dezamăgirile și necazurile care i-au făcut să devină răi. Știu că n-am fost prea coerentă, dar voi scrie un articol în care voi spune mai pe larg tot ce pot să aflu despre cartea asta. :)

Alte cărți pe care vreau să le citesc în 2017 și pe care vi le recomand și vouă:
Imagini pentru The Raven Boys (The Raven Cycle, #1)Imagini pentru shades of magicImagini pentru regina rosieImagine similarăImagini pentru girl of nightmaresImagini pentru illuminaeImagini pentru hunted meagan spoonerImagini pentru Fangirl
Imagini pentru strange the dreamerImagini pentru caravalImagini pentru the hate u giveImagini pentru passenger book

Articolul a fost scris pentru concursul organizat de:
Imagini pentru librex
Librex este o librarie online de unde puteți achiziționa cărți online. :)


Share:

3 comentarii:

  1. Bafta!! "Urgia si sorile" si Banda celor sase ciori" le vreau si eu ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. banda celor sase ciori, urgia si zorile si instrumente mortale bifate.Unele dintre ele se afla in wishlist asa ca in viitorul apropiat o sa le bifez...Un top minunat, felicitari.

    RăspundețiȘtergere